Politie Zeeland


---


W-6561-2005 Aanrijding materiele schade

In de Verlengde Bonedijkestraat in Vlissingen heeft vanmiddag rond 17.06 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 21-jarige bromfietser uit Vlissingen reed een uitrit uit in voornoemde straat. Hierbij liet hij een 62-jarige Vlissingse automobilist niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigden. Bij controle bleek de bromfietser niet te beschikken over een rijbewijs of bromfietscertificaat. Hiervoor krijgt de man een bekeuring.


Z-6562-2005 Onder invloed


Op de Tractaatweg in Terneuzen is vanmiddag rond 17.32 uur een 34-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed.


De man moest op de Tractaatweg een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man had ruim twee keer zoveel gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een bekeuring.


O-6563-2005 Inbraak in personenauto


Op de Rampweg in Renesse is ingebroken in een personenauto.


Tussen 15.00 en 18.15 uur vanmiddag is een van de sloten geforceerd en is uit de auto een fotocamera weggenomen.


W-6564-2005 Onder invloed


Op de President Rooseveltlaan in Vlissingen is vanavond rond 19.45 uur een automobilist betrapt op het rijden onder invloed.


De man, een 51-jarige Vlissinger, moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man had drie keer zoveel gedronken dan is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding mee.


W-6565-2005 Mishandeling


Op de Roozenburglaan in Middelburg is een 19-jarige Vlissinger mishandeld.


De jongen reed, tussen 19.30 en 19.45 uur vanavond, op zijn fiets over voornoemde straat toen hem een man tegemoet kwam. De man stak zijn hand op naar de jongen en de jongen groette hierop de man. De onbekende riep de jongen terug en sloeg hem, zonder enige aanleiding, in het gezicht. De jongen is weggevlucht met achterlating van zijn fiets. Toen de jongen later terug ging om zijn fiets op te halen, bleek deze te zijn weggenomen. Het signalement van de man is: Een getinte man, ongeveer 1.80 meter lang en was ongeveer 25 jaar oud en droeg donkere kleding. De fiets die is weggenomen betreft een paarse citybike van het merk Batavus.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.