Gemeente Tilburg

Persbericht
Tilburg, 26 mei 2005

Expositie Artistiek damast van Brabantse bodem 1900-1955

Tentoonstelling: van 8-10-2005 tot en met 22-1-2006

Glanzend linnen damast sierde vroeger menige tafel. Het behoorde tot een vast onderdeel van de uitzet van de vrouw uit de betere kringen. Deze uitzet kon in verschillende prijscategorieën bij de linnenweverijen worden besteld. Het was niet ongewoon dat een vrouw uit de gegoede stand 20 tafellakens en meer dan honderd servetten en vingerdoekjes had.

In de tentoonstelling wordt een rijk geschakeerd beeld gegeven van het mooi ontworpen damasten tafelgoed uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De expositie is onderdeel van een bijzonder tweeluik over artistiek damast. Het tweede luik heeft als titel 'Van Arabesk tot Zwaantje; alle damastontwerpen van sierkunstenaar Chris Lebeau'. Naast de tentoonstelling verschijnt ook een bijzondere publicatie. Bovendien is in de museumwinkel volop modern damast verkrijgbaar. En er staan in oktober en december twee speciale workshops op het programma.

In de bijlage vindt u het volledige persbericht:

Er zijn ruim twintig bijzondere afbeeldingen geselecteerd, die eind deze week of begin volgende week dinsdag beschikbaar zijn via de perssite van het museum: www.textielmuseum.nl/pers

Met vriendelijke groet,

Floor Westerburgen

PR & Communicatie

T 013 549 45 33

F 013 536 32 40

(bereikbaar van di t/m vrij)

http://regionaalarchief.tilburg.nl

http://stadsmuseum.tilburg.nl

http://www.textielmuseum.nl