Gemeente Delft Prijsvraag de leukste straat van Delft 2005

Voor de tweede keer zet de gemeente Delft de jaarlijkse prijsvraag 'Wat is de leukste straat van Delft?'uit. Nieuw dit jaar is, dat naast de vakjury, het publiek kan meebeslissen welke straat er dit jaar wint en zich de 'leukste straat van Delft 2005' mag noemen. Het begrip 'straat' mag breed worden geĂŻnterpreteerd: het kan ook een buurt, een galerij van een flat of een verzorgingstehuis zijn. Uiteraard mogen de straten die vorig jaar hebben meegedaan weer meedingen naar de titel 'de leukste straat van Delft 2005', ze kunnen zichzelf altijd weer overtreffen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 8 oktober tijdens de Wijkenmarkt op de Markt in Delft.

De vijf leukste straten ontvangen in ieder geval een zogeheten kerstpakket: (kerstboom, kersttakken en verlichting om met elkaar Kerstfeest of Oud en Nieuw te vieren). De eerste prijswinnaars krijgen voor een jaar het unieke bronzen beeld van de jonge Hugo de Groot in de straat geplaatst. Het beeld staat nu bij de winnaars uit 2004: de Ouverturebuurt (hoek Chopinlaan). De winnaars van de eerste prijs krijgen ook nog een dagje uit met de straat naar Drievliet of Blijdorp. De tweede prijs wordt dit jaar met hulp van de Delft op Zondag bepaald door het publiek. De prijs die Delft op Zondag aan deze tweede prijswinnaars uitreikt is en dagje uit in Delft.

Een leuke straat is volgens de Delftse wijkaanpak een straat waar bewoners samen iets doen: bijvoorbeeld voor een zieke buurtgenoot zorgen, nieuwe buren spontaan welkom heten, samen de straat schoon houden, met elkaar feesten of samen iets doen aan de verkeersveiligheid. Het gaat vooral om de betrokkenheid van bewoners bij hun leefomgeving. Dit aantonen zal niet in alle gevallen makkelijk zijn. Daarom kunnen inzendingen ook in allerlei vormen ingediend worden: foto's, collages of tekeningen. Bij de inzendingen wordt wel een toelichting verwacht of een lijst met handtekeningen van alle betrokken bewoners. Inzenden kan tot 5 september 2005 naar Gemeente Delft, vakteam Wijkzaken, Barbarasteeg 2, 2611 BM Delft, telefoon: 015 219 7123 of e-mail:sbouwer@delft.nl.