Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


juni 2005

10e VGZ Loopsportdag 8 oktober 2005 te Nijmegen

foto: Bastiaan Heus

Op zaterdag 8 oktober 2005 wordt voor de tiende maal de VGZ Loopsportdag gehouden. Op deze jaarlijkse ontmoetingsdag worden ontwikkelingen binnen de loopsport uitgedragen met het motto: 'gezond en veilig lopen bij de atletiekvereniging'. Dit jaar vindt de dag voor het eerst plaats in Nijmegen, bij het Universitair Sportcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De VGZ Loopsportdag is bestemd voor iedereen die bij de ondersteuning van de loopsport en sportief wandelen betrokken is, zoals looptrainers, trainers sportief wandelen en nordic walking, recreatiebegeleiders, sportmedische verzorgers, sponsoren en pers. De VGZ Loopsportdag is een ideale gelegenheid om actuele informatie over loopsportgerichte activiteiten te verkrijgen. Zo zal het KNAU activiteitenplan Loopsport 'Beter in Beweging' door bestuurslid Henk Stevens bij zijn welkomstwoord worden uitgedragen.

Presentaties en workshops Net als voorgaande jaren wordt er weer een breed scala aan loopsportgerichte onderwerpen gepresenteerd. Extra aandacht krijgen de loopsport- en sportief wandelen-activiteiten die binnen de atletiekverenigingen (kunnen) worden gepresenteerd. Ongeveer 75 presentaties en workshops worden verzorgd door een groot aantal gerenommeerde presentatoren (zie voor alle presentaties en workshops de brochure als download PDF-bestand).

Loopsportmarkt en Beweegplein Wederom wordt er een Loopsportmarkt gehouden waar partners, aanverwante organisaties en bedrijven hun activiteiten en producten demonstreren en aanbieden. Op het Beweegplein kan met diverse apparatuur en attributen worden kennis gemaakt en geoefend. Daarnaast kunnen de vernieuwde KNAU Fittest, diverse fittesten en gezondheidstesten worden gedaan (zie voor alle deelnemers aan de Loopsportmarkt en Beweegplein de brochure als download PDF-bestand).

'Gezond en veilig lopen' prijs Net als voorgaande jaren zal de 'Gezond en veilig lopen' prijs worden uitgereikt. Deze prijs, een cheque t.w.v. EUR 500, is bedoeld voor verenigingen, organisaties of personen die zich in de periode oktober 2004 tot oktober 2005 onderscheiden hebben op het gebied van de Loopsport. De criteria voor deze prijs zijn op een aparte flyer aan de KNAU-verenigingen gestuurd en zijn te vinden in diverse KNAU-nieuwsbrieven op www.knau.nl. De prijs is dit jaar wederom beschikbaar gesteld door het 'Aart Stigter's Sport- en gezondheidscentrum'.

Inschrijven vóór 22 september 2005

In deze brochure vind je meer informatie over de inhoud van het programma. Het programma bevat drie blokken, met in ieder blok de mogelijkheid om te kiezen uit 23 onderdelen! Voor KNAU-verenigingen is er een speciale korting indien er met drie of meer (kader)leden wordt ingeschreven!

De VGZ Loopsportdag is inmiddels uitgegroeid tot de ontmoetingsdag van de KNAU voor iedereen die bij de ondersteuning van de loopsport betrokken is. Wij hopen weer veel loopsportkader op 8 oktober a.s. te ontmoeten!

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met José Wijman (josewijman@knau.nl) of Esther de Jonge (estherdejonge@knau.nl) op het bondsbureau van de KNAU, telefoon: (030) 608 73 00.

'Gezond & veilig lopen' prijs 2005

Tijdens de 10e VGZ Loopsportdag op 8 oktober 2005 zal evenals voorgaande jaren de 'Gezond en veilig lopen' prijs 2005 worden uitgereikt. Deze prijs t.w.v. EUR 500,- is bedoeld voor verenigingen, organisaties of personen die zich in de periode oktober 2004 tot oktober 2005 onderscheiden hebben op het gebied van de loopsport. Bij de toekenning wordt vooral gekeken naar verenigingen, organisaties en personen die aan de KNAU gebonden of gelieerd zijn. De prijs wordt wederom beschikbaar gesteld door Aart Stigter's Sport- en Gezondheidscentrum.

Eregalerij van winnaars van de 'Gezond & veilig lopen' prijs:

1997 Olympus '70 Naaldwijk 1998 Argo Doetinchem 1999 Atverni Nieuwegein 2000 PEC 1910 Zwolle
2001 PSV Eindhoven 2002 Atledo Dongen
2003 GVAC Veldhoven 2004 AV Horror Sneek

Bij de toekenning van de prijs gaat er bijzondere aandacht naar de verenigingen, organisaties en personen, die actief zijn met het houden van loopsportevenementen, loopcursussen, clinics en fittestpunten. Extra aandacht wordt besteed aan projecten waarbij de inzet van vrijwilliger(s) onontbeerlijk is. Bij de beoordeling voor de toekenning van de prijs wordt gekeken naar:
* de kwaliteit van de uitvoering van de loopsportactiviteit en de werkbaarheid van een nog uit te voeren loopsportactiviteit;
* de samenhang met de aspecten van 'Gezond & veilig lopen'.

De werkgroep loopsport van de KNAU zal de toekenning van de prijs in de week voor de KNAU Loopsportdag vaststellen. De prijs bestaat uit een gericht te besteden bedrag ten behoeve van de loopsport ter waarde van EUR 500,-.

Een eventuele voordracht kan met een eigen omschrijving worden ingediend. Hierbij vermelding maken van het onderwerp, uitgangspunten en doelstelling, periode wanneer plaats gevonden, aantal betrokken medewerkers en deelnemers, aantal nieuw verworven leden, referenties, bevindingen en evaluatie.

Indien verenigingen of personen een voordracht willen doen, dan dient deze vóór 22 september a.s. te worden gestuurd naar:

Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie t.a.v. Patrick Aris
patrickaris@knau.nl
Postbus 230
3400 AE IJSSELSTEIN
Meer informatie: Patrick Aris (patrickaris@knau.nl) of Esther de Jonge (estherdejonge@knau.nl); telefoon: (030) 608 73 00

Home