Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2005

Rock Around the Jukebox swingt als nooit tevoren

ROSMALEN - De echte liefhebbers weten het al jaren; oktober is Rock Around the Jukebox-maand in Autotron. Al jaren biedt het beurzen- en evenementencomplex in het Brabantse Rosmalen in de wijnmaand onderdak aan de grootste happening op het gebied van de nostalgische muziekmachine en aanverwante artikelen In 2005 staat de beurs op de activiteitenkalender voor zaterdag 8 en zondag 9 oktober.

Never change a winning team. Hetzelfde geldt voor een succesvol evenement als Rock Around the Jukebox. De formule staat al heel lang als een huis. De basis wordt gevormd door het immense aanbod van (oude) jukeboxen. Naar verwachting zullen er begin oktober ruim driehonderd een plaatsje krijgen in de ruime Autotron-hallen. Van dit aantal is het overgrote deel tot in het kleinste detail vakkundig gerestaureerd en bij thuiskomst volgens het bekende plug & play-principe direct te gebruiken. Daarnaast worden er exemplaren aangeboden waarop de handige doe-het-zelver zich nog flink kan uitleven. Wie kiest voor een "opknapper" kan op de beurs alvast de nodige tips krijgen over de aanpak van het restauratieproject. Ook kan in de tientallen stands al naar de nodige onderdelen worden gespeurd die vervangen moeten worden of geheel ontbreken.

Rock Around the Jukebox is uitgegroeid tot een internationaal spektakel dat uit alle delen van Europa handel en kooplustigen trekt. Op het evenement draait overigens niet alles om de nostalgische jukebox. Ook andere attributen uit de jaren '50 en '60 zoals: flipperkasten, eenarmige bandieten, koelkasten, benzinepompen, neons, email borden, radio's, televisies, ventilatoren, kleding, pindapotten, speelgoed, servicegoed, verlichting, posters, meubilair, grammofoonplaten enzovoort, blijken nog altijd tot de verbeelding te spreken.

Bezoekers van 'Rock Around the Jukebox' blijken niet alleen voor de glimmende muziekmachine of aanverwante artikelen te komen, ook het live muziekaanbod voert velen naar Brabant. De organisatie heeft voor de komende happening een groot aantal artiesten en bands gecontracteerd, waaronder de Nederlandse rock & roll-formatie Of Course en Riem de Wolff (de helft van de vroegere Blue Diamonds). Verder komt Jive Street uit Engeland en is er een fantastische Elvis-act met nummers die door 'The King' nooit op de plaat zijn gezet.

Rock Around the Jukebox is zaterdag 8 en zondag 9 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen E 5,00.

Autotron is gelegen aan de A59/A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer OV/Reisinfo 0900 9292.



Ingezonden persbericht