Gemeente Den Helder

25-08-2005
Stedenband Lüdenscheid en Den Helder

Op 8 oktober aanstaande bestaat de stedenband tussen Den Helder en Lüdenscheid 25 jaar. Zoals het in een goed huwelijk gaat, zijn er in die 25 jaar perioden geweest met innige en minder innige tijden. De burgemeesters van beide steden vroegen zich af of- en hoe ze met elkaar verder wilden en hebben elkaar dit jaar een bezoek gebracht. Tijdens deze bezoeken is de wens uitgesproken om de banden weer aan te halen en de relatie stap-voor-stap weer nieuw leven in te blazen. Het 25-jarig jublieum is een mooie gelegenheid voor een herstart en om de samenwerking weer te intensiveren!

Hoe zal dat precies in zijn werk gaan?
Het Stadtfest op 10 en 11 september te Lüdenscheid is het startschot voor Den Helder om zich in Lüdenscheid te presenteren met een culturele bijdrage en een informatiestand.
Een jaar later, in 2006, presenteert Lüdenscheid zich in Den Helder. Daarbij wordt gedacht aan deelname aan het Lekkerste Weekend en aan de Dag van de Muziek.

Als mogelijkheden voor de toekomstige samenwerking zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen zoals onder andere samenwerking op het gebied van cultuur, jeugd en sport, stadsontwikkeling en ouderenzorg. Ook wil men graag uitwisseling tussen verenigingen bevorderen. De informatiestand tijdens het Stadtfest te Lüdenscheid zal fungeren als een soort contact-, informatiepunt voor geïnteresseerde verenigingen uit Den Helder en Lüdenscheid.

Bent u als vereniging geïnteresseerd in samenwerking met een zustervereniging in Lüdenscheid, wilt u dan onderstaande bon invullen en insturen. In het verleden hebben er diverse uitwisselingen op verschillende terreinen plaatsgevonden en onlangs zijn er weer nieuwe contacten ontstaan. Ook deze verenigingen roepen wij op om de bon in te vullen, zodat we een totaal overzicht kunnen maken.

De delegatie uit Den Helder zal tijdens het Stadtfest de gegevens doorgeven aan vergelijkbare verenigingen in Lüdenscheid en proberen verenigingen aan elkaar te koppelen.

U kunt een brief of email sturen voor 7 september 2005 naar: Brief: Gemeente Den Helder, bureau kabinet, Postbus 36, 1780 AA DEN HELDER,
E-mail: jiv@denhelder.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau kabinet, telefoon (0223) 678160.

Wilt u de volgende gegevens in uw email of brief vermelden?
- Naam Vereniging

- Soort Vereniging

- Aantal leden

- Contactpersoon

- Telefoonnummer

- E-mailadres

- Is er al eerder contact geweest met een vereniging in Lüdenscheid. Ja/Nee?

- Bijzonderheden/opmerkingen