PERSBERICHT - 2005-08-31

Park De Hoge Veluwe organiseert sportief evenement

Voor het eerst in haar 70-jarige geschiedenis organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een sportief evenement. In het weekend van 8 en 9 oktober 2005 staat alles in het Park in het teken van bewegen midden in de schitterende natuur. In het Park zijn diverse parkoersen uitgezet voor de recreatieve loper en wandelaar. De routes voeren door de prachtigste (herfst)landschappen en langs de historische gebouwen en monumenten van De Hoge Veluwe.

Er is een speciale kinderloop, een Wildbaan Wandeltocht voor wandelaars, power- en Nordic walkers en er zijn drie afstandslopen met de halve marathon (21,1 km) als hoogtepunt. De Hoge Veluwe Loop biedt een geweldige kans om het Park op een geheel andere manier te bekijken en te beleven. En een schonere lucht tijdens het (hard)lopen is er in Nederland nauwelijks vinden.

Een ideale gelegenheid om zelf actief mee te doen of als toeschouwer te kijken naar de verrichtingen van de sportievelingen.

Maar er valt meer te doen en te beleven in het Park tijdens het weekend. Zo zijn er workshops en voorlichtingen over bewegen, het Nationaal Kampioenschap Houthakken, Nordic walking, Tai Chi en veel meer.

Voor het volledige programma, meer informatie en inschrijven: www.hogeveluweloop.nl. Reserveren voor de Vroeg uit de Veren excursie: 0900-464 3835 (ma-vr, 20 ct/m)

of per e-mail: informatie@hogeveluwe.nl.