Gemeente Aalten


19-09-2005
Bladafval
Gemeente haalt bladafval op

Bladafval afkomstig van bomen kunnen particulieren op een hoop vegen, waarna dit door de gemeente met een vrachtwagen met grijper wordt verwijderd. Blad moet dan wel op openbaar terrein bijeen liggen. Wanneer u blad opgehaald wilt hebben, kunt u zich wenden tot de gemeente: telefoonnummer: 493333. Het blad wordt z.s.m. weggehaald. Het blad in de goot deponeren kan natuurlijk ook: de veegmachine ruimt dit tijdens de reguliere route op.
Alleen blad wordt ingenomen, geen tuinafval. Een afvalhoop blijft liggen, wanneer er sprake mocht zijn van ander afval dan blad. In het buitengebied van de gemeente Aalten wordt geen blad ingezameld. De regeling geldt voor de woonkernen: Aalten-dorp, Bredevoort, Barlo, IJzerlo, Lintelo en Haart.
In de herfstperiode wordt de gemeentewerf een aantal zaterdagen voor het publiek opengesteld om desgewenst gratis bladafval te kunnen brengen.
De gemeentewerf, Derde Broekdijk 9 in Aalten is elke 2e zaterdag in de maanden oktober, november en december van 9.00 tot 12.00 uur geopend, alleen voor het brengen van bladafval. Hier zal bij de poort streng op worden toegezien.
Openstelling van de gemeentewerf voor het brengen van bladafval op:
- 8 oktober 2005;

- 12 november 2005;

- 10 december 2005.
Daarnaast is de gemeentewerf de laatste zaterdag in maart geopend, te weten op 25 maart 2006, ook van 9.00 tot 12.00 uur. Op deze manier kunnen particulieren die na de winter hun tuin opruimen oud blad wegbrengen.
Deze brengmogelijkheid geldt voor alle particulieren van de gemeente Aalten, ook voor de burgers woonachtig in het buitengebied.