Politie Midden- en West Brabant

Kom naar de landelijke politiedag!

TILBURG, 4 oktober 2005

Kom naar de landelijke politiedag!

Op zaterdag 8 oktober wordt in heel Nederland de Landelijke Politiedag gehouden. Het publiek krijgt de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van de politie. In alle politiekorpsen zijn één of meer bureaus geopend. In Midden en West Brabant zijn dat de bureaus Vlaanderenstraat, Rucphen, Geertruidenberg- Made en Tilburg Noord.

De dag is vooral bedoeld om de Nederlandse bevolking te laten zien hoe de politie werkt. Er zijn verkeerstesten, slipcursussen, er worden ongevallen in scene gezet waarbij de politie en andere hulpdiensten een demonstratie van de hulpverlening verzorgen. Vaak zijn er demonstraties van o.a. de hondenbrigade, de verkeersongevallendienst, het regionaal bureau wapens en munitie, de technische recherche of een arrestatieteam. Er is meestal een informatiemarkt, een vlootschouw van politievoertuigen en de bureaus houden open huis: geïnteresseerden kunnen sommige ruimtes van binnen bekijken.

Meer informatie over het programma van het deelnemende politiebureau bij u in de buurt vindt u op http://www.politiedag.nl/

Auteur: Enny de Wit