Gemeente Dordrecht


Persbericht
Start op zaterdag 8 oktober

Nieuwe campagneweek Dordrecht werkt aan water

De gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta werken aan water. Twee keer per jaar organiseren deze waterpartners een watercampagneweek. In die campagneweken wordt aandacht besteed aan de maatregelen die de waterpartners nemen om droge voeten voor u in de toekomst te garanderen. De komende campagne start op zaterdag 8 oktober met een unieke bezichtiging van het bergbezinkbassin op de Haaswijkweg West. Op woensdag 12 oktober vindt de opening van de tentoonstelling "Zicht op Water" plaats. Zaterdag 8 oktober: Ruik eens aan de riolering!
Bent u ook nieuwsgierig naar wat een bergbezinkbassin is en hoe het werkt? De waterpartners in Dordrecht vertellen u er graag meer over. Kom ook op zaterdag 8 oktober naar de Haaswijkweg West aan de zijde van de Noordhoevelaan. Van 10.00 tot 12.30 uur is het bassin voor alle Dordtenaren opengesteld. Om 11.00 uur vertellen wethouder Van der Zwaan en heemraad Mouwen u meer over het bergbezinkbassin.

Woensdag 12 oktober: Opening tentoonstelling Zicht op Water Wat is een waterketen? Hoeveel water gebruiken we en waarvoor? Hoe kunnen we beter met water omgaan? Hoe houden we onze voeten droog in de stad? Wat wordt er gedaan en wat kunnen we als bewoners van de stad bijdragen om de kwaliteit van het oppervlaktewater (singels en vijvers) te verbeteren en goed te houden? Op al deze vragen kunnen jong en oud op een speelse wijze antwoord in de tentoonstelling Zicht op Water! . Op 12 oktober om 11.30 uur houdt de bekende poolreiziger Marc Cornelissen een lezing over zijn poolreizen. Om 12.00 uur openen de bestuurders van de waterpartners deze tentoonstelling.

De tentoonstelling kan worden bezocht op dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 16.30 uur in Koetshuis Weizigt, van Baerleplantsoen 30a te Dordrecht.

In Dordrecht valt door klimaatsveranderingen steeds meer water. Om in de toekomst droge voeten te houden, maken we extra ruimte voor het water in de stad. We werken ook aan mooier en schoner water, zodat iedereen in Dordrecht daarvan kan genieten.