Gemeente Almelo

Magische bustour langs kunstwerken op 8 oktober

Kunstwerk Spiegeling
Met een Magical Mystery Tour' opent de gemeente Almelo zaterdag 8 oktober in het kader van kunstproject Kwartier' drie tijdelijke kunstwerken in de openbare ruimte. Om 14.30 uur staat er voor het publiek een rode Engelse dubbeldeksbus bij de Stadsvijver aan de Klara Zetkinstraat (tegenover de bibliotheek) gereed. De bus maakt een toer langs verschillende kunstwerken. RTV-Oost presentator Peter Schoof is de reisleider'. In de bus zitten allerlei mysterieuze gasten en artiesten. Bij ieder kunstwerk is een stop en feestelijke gebeurtenis.

Alle Kwartier' kunstwerken gaan over water. Daarmee sluit Kwartier' aan bij het project Almelo Boven Water. Tussentijds doet de bus ToonZaal In De Gang aan voor de expositite Onder Water' van Rob Koenders. De busrit eindigt om 16.45 uur bij de Meridiaan in de bibliotheek. Daar sluit de tour aan bij de opening van het Torentje. Iedereen is welkom bij de 'Magical Mystery Tour'. Voor zover er plek is mag iedereen een plaatsje in de bus zoeken.

Kunstwerken en kunstenaars
In de Stadsvijver ligt het kunstwerk Wil je me een zetje geven' van Leonie Brinks. Dit is verplaatst van de Aa-kade en de kunstenaar stimuleert toeschouwers te reageren op Almelo. Zaterdag doet ze verslag van de reacties.
Op de Koornmarkt wordt het kunstwerk Spiegeling' van Leontien Wiehink geopend. Een lijnenpatroon dat de gebouwen van de omgeving weerspiegelt in het oppervlak van het plein. De spiegeling is alleen vanaf één punt te zien.
Achter de schutting in de Grotestraat tegenover IJssalon Talamini staat dan het kunstwerk Golf' van Filip Jonker. Van hout bouwt hij een metershoge golf die over de schutting heen slaat.