Alpenbeurs CWI biedt werk in de wintersport

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) organiseert op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 15.00 uur de Alpenbeurs in de CWI-vestiging in Enschede. Op deze speciale banenbeurs biedt CWI werkzoekenden vooral tijdelijke banen in de horeca, zoals skileraar of als chaletbeheerder.
De Alpenbeurs is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met organisaties voor publieke arbeidsvoorziening in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Vereiste voor de aangeboden banen op de Alpenbeurs is dat werkzoekenden in ieder geval de taal van het land machtig zijn. Daarnaast is voor bepaalde functies zoals koks, relevante werkervaring vereist. De Alpenbeurs vraagt bijvoorbeeld ook schoonmaakpersoneel voor hotels.

Tijdens de beurs zijn de EURES-adviseurs van CWI aanwezig om bezoekers informatie te geven over wonen en werken in de Alpenlanden. EURES is het Europese samenwerkingsverband van organisaties voor de publieke arbeidsvoorziening.

De Alpenbeurs werd in 2004 voor het eerst in Nederland gehouden. Vijftig mensen vonden via de beurs een baan. Dit jaar verwacht de organisatie rond de 100 plaatsingen.

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf laten informeren of alvast een sollicitatieformulier invullen op: alpenbeurs@cwinet.nl

Het adres van CWI Enschede is Hoedemakersplein 2. NS station en parkeergarage bevinden zich daar vlakbij.