Gemeente Den Haag

oktober (2005)
GULDEN KLINKER VOOR BEWONERSGROEP RODENBACHSTRAAT (11 oktober)

Bewonersgroep Rodenbachstraat krijgt op zaterdag 8 oktober 2005 om 13.00 uur de Gulden Klinkersteen. Gemeenteraadslid mevrouw drs. M. Bolle (PvdA) zal de Gulden Klinker officieel instraten.

Schoon, heel en veilig
De bewonersgroep uit de Rodenbachstraat veegt regelmatig de straat schoon. De bewoners beheren ook de adoptiebakken in de straat en onderhouden het openbaar groen. Voor de kinderen wordt ieder jaar de Nationale Straatspeeldag georganiseerd. Om de onderlinge contacten te versterken gaan bewoners regelmatig samen een dagje weg en ook de jaarwisseling wordt gezamenlijk gevierd. Natuurlijk helpt de hele straat mee om op Nieuwjaarsdag de vuurwerkresten op te ruimen.

Wie krijgt de Gulden Klinker
Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om de buurt schoon, heel en veilig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Daarom is de Gulden Klinker ingesteld. Alle mensen die samen iets doen om de leefomgeving leefbaarder te maken, of dat nu buurtbewoners, winkeliers of scholieren zijn, kunnen een Gulden Klinker verdienen.

Instrating
De Gulden Klinker is verdiend, omdat de activiteiten om de leefbaarheid in de straat te vergroten, meer dan een jaar zijn volgehouden. Gemeenteraadslid drs. M. Bolle zal de Gulden Klinker op zaterdag 8 oktober om 13.00 uur instraten ter hoogte van de Rodenbachstraat 82.