LET OP: EMBARGO TOT 24.00 UUR

Afdeling Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 07-10-2005

Televisie

TWEEVANDAAG

WEL WAARDERING VOOR PUBLIEKE
OMROEP, NIET VOOR VAN DER LAAN


Er is veel waardering voor de publieke omroep en weinig steun voor de plannen van staatssecretaris Medy van der Laan. Dit blijkt uit een enquête van het TweeVandaag Opinie Panel onder 15.526 deelnemers over de toekomst van de publieke omroep. De enquête werd gehouden aan de vooravond van het grote mediadebat over de plannen van Van der Laan in de Tweede Kamer op maandag 10 oktober.

De publieke omroep als geheel krijgt een dikke voldoende, een 7,1.

De deelnemers zijn fel tegen het plan van de staatssecretaris om geen amusement meer uit te zenden. Maar liefst 83% van de deelnemers geeft aan dat ze wel graag amusement op de publieke omroep willen zien.

Ook is er weinig enthousiasme om per omroep een gekleurd opinieprogramma uit te gaan zenden. Ruim de helft van de deelnemers ziet het niet zitten om de omroep zich te laten specialiseren in opinie en debat.

De volledige uitslag van de enquête is te zien in de uitzending van TWEEVANDAAG van maandag 10 oktober en op de website

Het TweeVandaag Opinie Panel is een initiatief van het actualiteitenprogramma TWEEVANDAAG van TROS en AVRO. Ruim 33.000 panelleden hebben zich het afgelopen jaar aangemeld om deel te nemen aan enquêtes over de actualiteit via internet. De uitslagen worden gewogen op de variabelen leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke stand en spreiding door het land en zijn in die zin representatief voor de Nederlandse bevolking. Lid worden kan via http://opiniepanel.tweevandaag.nl
.