Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Kadaster organiseert NK Bedrijvenschaak 2005 én Schaakinstuif

Op zaterdag 8 oktober 2005 organiseert het Kadaster het Nederlands Kampioenschap Bedrijvenschaak voor bedrijfsviertallen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Het NK Bedrijvenschaak is een jaarlijks terugkerend schaaktoernooi voor professionals en recreanten. Eerder heeft dit toernooi onder andere plaatsgevonden bij de IB Groep in Groningen en de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. Dit jaar dus een nationale schaakontmoeting op de Veluwe in het hoofdkantoor van het Kadaster in Apeldoorn.
Als kennisorganisatie voor de vastgoedsector is het Kadaster sterk verbonden met geometrisch veldwerk, het beheer van eigendomsrechten en de ontmoeting met verschillende partijen. Het kantoorgebouw De Grift symboliseert de toren van waaruit op 8 oktober gespeeld wordt door 22 teams en bijna 100 deelnemers. Apeldoorn is in de schaakwereld een belangrijke schaakstad, zoals het Kadaster een belangrijke speler is voor de Nederlandse maatschappij.

Schaakinstuif voor iedereen
Daarnaast is bij het Kadaster het publiek aan zet op 8 oktober. In samenwerking met de Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn organiseert het Kadaster een open 'Schaakinstuif' voor alle leeftijden van 11.00 uur tot 17.00 uur in de hal van kantoor de Grift aan de Hofstraat in Apeldoorn. Een schaakontmoeting met onder meer simultaanwedstrijden en snel- en blindschaken door Internationaal Meesters Hans Böhm en Sipke Ernst.

Over het Kadaster
Het Kadaster is een zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO) en bevordert het maatschappelijk verkeer in vastgoed, inclusief schepen en luchtvaartuigen. Het Kadaster verwerkt gegevens over vastgoed in Nederland, houdt deze nauwkeurig bij in de openbare registers, in de kadastrale registratie en op kadastrale kaarten. Jaarlijks verstrekt het 15,8 miljoen keer informatie hierover aan het notariaat, gemeenten, bedrijven, particulieren en andere belanghebbenden. Daarnaast houdt het Kadaster het Rijksdriehoeksstelsel in stand en speelt het een essentiële rol in het landinrichtingsproces. Ook de Topografische Dienst maakt deel uit van het Kadaster.
---