Gemeente Wassenaar

ZATERDAG 8 OKTOBER LANDELIJKE POLITIE DAG EN OPEN DAG BRANDWEER 28 september 2005

Landelijke Politie Dag
Van 10.00 tot 16.00 uur opent de Politie de deuren en worden bezoekers van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen achter de schermen bij de alle politiebureaus in Nederland.

Het thema dit jaar is: aangifte doen. Dit thema geeft de politie de kans om haar vakbekwaamheid te laten zien door u uitleg te geven wat er nu gebeurt nadat u aangifte hebt gedaan. Uiteraard bied de Landelijke Politie Dag, naast dit serieuze onderwerp, de bezoekers vooral de mogelijkheid kennis te maken met het politievak in de breedste zin van het woord. Het belooft een waar feest te worden.

Bureau Wassenaar
Op het Wassenaarse politiebureau (Hofcampweg) kan jong en oud kennismaken met diverse facetten van het politiewerk. Er zijn diverse politievoertuigen, waaronder een ME-jeep, te bezichtigen en er is een pantservoertuig van de Koninklijke Marechaussee aanwezig. Verder zijn er diverse informatiestands aanwezig en rond de klok van 11.00 uur is er een muzikaal optreden van de Koninklijke Politie Kapel Haaglanden.

Programma Open dag brandweer
Tijdens de Open dag (Johan De Wittstraat) op 8 oktober zijn er diverse demonstraties. De gehele dag zijn er een aantal demonstraties met de reddingshondenbrigade, ladderwagen, IFEX (schieten met water) blustechniek en zijn er blusspelletjes voor de kinderen.

Daarnaast zijn er demonstraties op de volgende tijden:

10.00 uur Opening opendag

11.30 uur Demonstratie "Vlam in de pan"

12.00 uur Demonstratie honden brigade

13.00 uur Demonstratie IFEX blustechniek (schieten met water)

14.30 uur Demonstratie "Vlam in de pan"

15.00 uur Demonstratie honden brigade

16.00 uur Demonstratie IFEX blustechniek (schieten met water)

17.00 uur Einde opendag
(tijden onder voorbehoud)

Doorlopend staat er een handspuit, ter bezichtiging die ook gebruikt gaat worden tijdens de demonstratie van IFEX.

Naast de demonstraties kan men diverse brandweervoertuigen bezichtigen, een stand van het brandweermuseum waar een deel van de collectie wordt getoond, een stand van historisch brandweer materiaal, een stand van vereniging brandweer VW, een stand van de WRB en de Brandwondenstichting en een stand van de afdeling Preventie van de brandweer Wassenaar waar voorlichting over brandpreventie wordt gegeven en de mogelijk tot aanmelden als vrijwilliger bestaat. Ook zal er in de uitrukhal een oud brandweer voertuig ter bezichtiging staan.

Pendeldienst
Voor diegene die beide evenementen willen bezoeken wordt een gratis pendelbus ingezet. Deze zullen rijden tussen de brandweerkazerne en het politiebureau.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de Landelijke Politie Dag naar www.politie.nl/haaglanden en www.politiedag.nl. Voor meer informatie over de opendag van de brandweer kunt u bellen met het nummer (070) 5122281.