Gemeente Gorinchem


Vrijwilligerswerk loont !
.

GORINCHEM, 29 september 2005 Op zaterdag 8 oktober van 13.00-17.00 uur wordt in het Piazza Centrum een vrijwilligersmarkt gehouden. Er staan in totaal twaalf kramen waarin veertien organisaties zich presenteren. Mensen die graag informatie willen over vrijwilligerswerk kunnen te rade gaan bij diverse vrijwilligersorganisaties en de VrijwilligersVacatureBank van de gemeente Gorinchem. Zij zijn allen aanwezig op deze markt.

Aan vrijwilligers is altijd tekort.!

Tal van vrijwilligersorganisaties presenteren zich aan de inwoners van Gorinchem. Al jarenlang zijn zij intensief bezig met werving en begeleiding van vrijwilligers bij allerlei organisaties. De organisaties die zich op de markt presenteren zijn Rivas, het Rode Kruis, Stichting Arkelstad, HomeStart, KBO, ANBO, Scouting, het GIPS-project, de EHBO, van Andel-Spruijt Natuurcentrum, NOVOS, Syndion, de Wereldwinkel en de Speel-O-theek.

Het blijkt dat veel mensen niet weten wat vrijwilligerswerk precies inhoudt, wat het van je vraagt en waarom vrijwilligers zo verschrikkelijk belangrijk zijn. Het is mogelijk van eenvoudig tot uitgebreid je diensten aan te bieden aan onze maatschappij. Er zijn heel veel verschillende vrijwilligersbanen; van penningmeester bij een vereniging tot gezelschap houden van mensen met een lichte handicap.

Bij de kraampjes op de vrijwilligersmarkt kunnen vragen gesteld worden en kan er informatie ingewonnen worden over het Gorinchemse vrijwilligerswerk. Gezien de locatie wordt er gerekend op veel belangstelling waarbij zich hopelijk veel vrijwilligers zullen aanmelden.

.