Bezoek de Landelijke Politiedag

Alphen a/d Rijn 30-09-2005 - Aanstaande zaterdag 8 oktober 2005 is iedereen tussen 10.00 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van Politie Hollands Midden.

Op deze datum vindt namelijk de Landelijke Politiedag plaats, die dit jaar geheel in het teken komt te staan van Aangifte. De locatie is het opleidingscentrum van Politie Hollands Midden (IBT-centrum), gelegen aan de Handelsweg 24 in Alphen a/d Rijn.

Wat is er te zien? De Landelijke Politiedag is een leuke en interessante manier om meer te weten te komen over de politie in de breedste zin van het woord.

Politievoertuigen, infomarkt en spectaculaire demos Samen met de Koninklijke Marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) worden diverse politievoertuigen getoond. Een aantal daarvan is te bezichtigen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de informatiemarkt en vinden diverse spectaculaire demonstraties plaats.

De informatiemarkt is zodanig ingericht dat alle facetten van het werk van de politie aan bod komen. Heeft u bijvoorbeeld altijd al willen weten wat er met uw 112-melding gebeurt? Op de informatiemarkt vertellen we u graag hoe dat in zn werk gaat. Of heeft u altijd al willen weten wat het werk van een rechercheur inhoudt? Kom dan vooral naar de infomarkt!

Met een aantal demonstraties laten we u verder graag zien wat onze aanpak is om misdrijven op te lossen: * Een straatrover wordt door het bikersteam van Politie Hollands Midden gearresteerd; * Een auto-inbreker wordt aangehouden door politieagenten, die aanhoudings- en verdedigingstechnieken toepassen; * Een woninginbreker wordt met behulp van de inzet van een pol itiehond overmeesterd; * Tot slot geeft de Koninklijke Marechaussee een demonstratie met een pantservoertuig. De demonstraties vinden elk heel uur plaats.

Aangifte Als rode draad door de Landelijke Politiedag loopt het onderwerp Aangifte. Waarom? Omdat het belangrijk is dat u altijd aangifte doet in geval van een misdrijf. Pas dan kan de politie u helpen. Maar wat gebeurt er dan met mijn aangifte? En moet ik daarvoor naar het politiebureau? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u een antwoord.

Prijsvraag voor kinderen m de dag een extra feestelijk tintje te geven, kunnen kinderen meedoen aan een prijsvraag. Daarover worden ze bij binnenkomst op het terrein, bij een van de informatiestands, geïnformeerd.

Kortom, de Landelijke Politiedag is een leuke en leerzame dag voor groot en klein!