Gemeente Veendam


Imago onderzoek Veendam

Publicatiedatum: 07 oktober 2005

De gemeente Veendam start zaterdag 8 oktober een imago-onderzoek over de gemeente Veendam als woongemeente. Aan 2000 willekeurige Veendammers wordt gevraagd om, via een schriftelijke enquête, hun mening te geven over het wonen in de gemeente Veendam. Deze lijst is aselect geselecteerd uit de Gemeentelijke Basis Administratie.

Het is de komende jaren zaak om te werken aan het imago van de gemeente Veendam aangezien steden en plaatsen steeds meer op elkaar gaan lijken. De gemeente Veendam wil zich graag onderscheiden. Daartoe moet eerst worden vastgesteld wat het gewenste beeld is van de gemeente Veendam. Daarnaast wil de gemeente graag weten of zij de juiste koers voor de toekomst heeft uitgezet. Hierover hoort de gemeente graag de mening van haar inwoners.

Inwoners van Veendam zijn de experts bij uitstek wanneer het gaat om het wonen in Veendam en alles wat er plaatsvindt. Worden er bijvoorbeeld genoeg leuke activiteiten georganiseerd? Wordt Veendam als een stad of een dorp getypeerd? Wat zijn de gedachten over de termen 'Veendammer Wind' en 'Parkstad Veendam'? Zomaar een aantal onderwerpen waarover de gemeente graag de mening van de Veendammers wil horen. Met behulp van deze informatie, alsmede de uitkomsten van een soortgelijk onderzoek onder externe partijen, wil de gemeente beleid opzetten over hoe Veendam goed op de kaart te zetten en te promoten. De resultaten worden na ontvangst verwerkt en medio december gepubliceerd in huis-aan-huisblad de Veendammer.