Ingezonden persbericht


Persbericht Jonge Fortuynisten: Kilometerheffing is geldklopperij!

De Jonge Fortuynisten zijn tegen het plan van het kabinet om de kilometerheffing in te voeren, omdat het fileprobleem zo niet wordt opgelost en het autogebruik op deze manier alleen maar voor de allerrijksten is weggelegd.

Ten eerste zijn de kosten van het invoeren en het onderhoud te hoog. Namelijk 2 tot 4 miljard voor de invoer en 1 miljard per jaar voor het onderhoud. Naar onze mening zou dit geld beter besteed moeten worden en niet besteed moeten worden aan een plan dat hoogstwaarschijnlijk niet gaat werken.

Verder is de kilometerheffing in wezen al ingevoerd met de heffing van accijnzen. Namelijk de automobilisten die meer kilometers rijden betalen meer accijns. Echter heeft dit niet geleid tot de verkorting van de files, integendeel, ze zijn alleen maar toegenomen.

Daarnaast kan kilometerheffing een negatieve invloed hebben op het bedrijfsleven, dat slecht is voor de economie. Ook zal autogebruik voor mensen die in de Randstad wonen, die veel privékilometers maken vele malen duurder worden.

Daarom pleiten de Jonge Fortuynisten voor structurele oplossingen in de infrastructuur. Daarbij valt te denken aan het oplossen van verkeersknelpunten en een kwaliteitsimpuls in het openbaar vervoer. Daarnaast is het in een druk land als het onze nuttig om te streven naar een economie met flexibelere arbeidstijden, waarbij niet elke werknemer om 9 uur 's ochtends op het werk moet zijn en om 5 uur 's middags naar huis gaat en kan beschikken over flexibelere werkplekken zoals ICT-paviljoens.

Om een structureel probleem als het fileprobleem te bestrijden zijn structurele maatregelen noodzakelijk, een dure methode voor belastingheffing is daartoe geen zinnige oplossing.

Den Haag stop met autootje pesten!

---

Bestemd voor de redactie:

Jonge Fortuynisten
Zonweg 59
2516 AK Den Haag
www.jongefortuynisten.nl Inlichtingen: claire.crans@jongefortuynisten.nl