1e persbericht van zaterdag 8 oktober 2005

Eindhoven 08-10-2005 - berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij

De politie hield zaterdagochtend vijf mannen aan die bij een vechtpartij op de Hobbemastraat betrokken waren. In eerste instantie werd om 0.36 uur een verdachte door de politie in de boeien geslagen. Het gaat om een 21-jarige Eindhovenaar die met een autokrik een 29-jarige plaatsgenoot op het hoofd sloeg. Pas na herhaalde waarschuwingen van de politie en na het trekken van het dienstwapen, stopte de verdachte met vechten en liet hij de krik vallen. Toen betrokkenen gehoord werden is ook de 29-jarige Eindhovenaar, samen met drie andere mannen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Dat gebeurde omstreeks 1.30 uur. Het gaat om drie Eindhovenaren in de leeftijd van 33, 23 en 17 jaar oud. In verband met poging tot doodslag en/of zware mishandeling, is de 21-jarige verdachte voor verder onderzoek ingesloten. De 29- en 33-jarige verdachten zijn in verband met openlijke geweldpleging ook voor verder onderzoek ingesloten. Nadat tegen de 17- en 23-jarige een proces-verbaal is opgemaakt, zijn ze in vrijheid gesteld.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden

Twee inbrekers van 16 en 19 jaar uit Eindhoven zijn zaterdagochtend omstreeks 2.15 uur door de politie op heterdaad aangehouden. Een derde wist te ontkomen. Toen de politie arriveerde bevonden de twee zich in een winkelpand aan de Jan van Riebeecklaan. De inbrekers kwamen het bedrijfspand binnen door een raam van een buitendeur in te slaan. Ze probeerden een klein geldbedrag en tabaksartikelen te stelen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten en is tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man en een vrouw aangehouden na vechtpartij

Na een vechtpartij zijn een vrouw van 24 uit Eindhoven en haar 24-jarige vriend, eveneens uit Eindhoven, door de politie zaterdagochtend om 4.00 uur op de Oude Stadsgracht aangehouden. De man had kort daarvoor gevochten en een portier van een horecazaak bedreigd. De vrouw probeerde haar vriend te ontzetten. Het bleek dat ook zij had gevochten. Ze had bij de vechtpartij een 27-jarige man op het hoofd geslagen. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Tegen de twee vechtjassen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee fietsendieven aangehouden

De politie hield zaterdagochtend om 2.15 uur op de Smalle Haven twee fietsendieven aan. Het gaat om mannen van 36 jaar oud zonder vaste woon- en verblijfplaats. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.