Politie Groningen

Persberichten zaterdag 8 oktober 2005

Provincie Groningen 08-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Lageland, Slochterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 115, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Briltil, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 169, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Zuidhorn, Fanerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 385, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Appingedam, Delfzijlsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 116, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Wildervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1133, aantal overtredingen: 161, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: storing in flitspaal Weg der Verenigde Naties Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur kreeg de politie meldingen van een oververhitte flitspaal op de Weg der Verenigde Naties, in de richting van Drachten naar Hoogezand ter hoogte van de afrit van de Hereweg. Ook automobilisten die zich aan de maximum snelheid hielden werden geflitst. De politie heeft de storing direct verholpen. Uiteraard heeft dit geen consequenties voor die personen die zich aan de geldende snelheid hielden.

Onnen: alcomobiliste raakt rijbewijs kwijt
Een 30-jarige automobiliste uit Groningen moest op de Mottenbrink in Onnen haar rijbewijs inleveren. Zij was met haar auto tegen een electriciteitskastje aangereden. De vrouw rook naar alcohol en een blaastest op straat wees uit dat ze vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalystest op het politiebureau werd geconstateerd dat zij 1,95 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt fietsendief aan
Een 43-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag in de Radijsstraat aangehouden voor fietsendiefstal. Getuigen hadden gezien dat de man een fiets op zijn schouder droeg en de fiets in een woning aan de Magna Petestraat zette. Vervolgens liep de man naar de Radijsstraat. Daar wezen de getuigen de verdachte aan aan de agenten en zij namen hem mee naar het politiebureau. De fiets werd teruggevonden in de woning van familie van de verdachte en werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
De politie heeft vrijdagnacht op de Verzetstrijderslaan een 32-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had een 18-jarige bromfietser uit Assen geslagen. Hij reed daar met een aantal vrienden, toen de Stadjer ineens een klap uitdeelde. De vrienden van de Assenaar hielden de Stadjer vast tot de komst van de politie. De Stadjer bleek ook onder invloed van alcohol te verkeren en moest mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordlaren: alcomobilist botst tegen boom
Bij een verkeersongeval aan de Zuidlaarderweg in Noordlaren is vrijdagavond een 21-jarge automobilist uit Annen licht gewond geraakt. De man miste een bocht en botste vervolgens tegen een boom. Omdat agenten vermoedden dat de man had gedronken, werd op straat een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. Hij had licht aangezichtsletsel en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis, werd op het politiebureau een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij 0,60 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor vernieling
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 29-jarige man uit Didam en een 22-jarige man uit Kilder aangehouden voor vernieling. Surveillerende agenten hoorden een knal en zagen vervolgens beide heren marktkramen omver gooien. Hierop werden ze meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten de heren het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: bromfietser gewond door aanrijding
Bij een aanrijding op het Feithspark is vrijdagmiddag een 19-jarige bromfietser uit Tolbert gewond geraakt. Een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden wilde linksaf slaan, had zijn richting aangegeven en voorgesorteerd, maar de bromfietser haalde de automobilist links in. Beide heren kwamen in botsing en aan de voertuigen ontstond lichte schade. Het slachtoffer is met hoofd- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Grootegast: man aangehouden voor vernielingen
Een 20-jarige inwoner van Grootegast is zaterdagnacht op de Hoofdstraat aangehouden voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat de man, samen met andere jongeren, vernielingen aanrichtten aan en rondom het gemeentehuis en een ander pand. Getuigen stapten op de jongeren af, maar renden weg, behalve de 20-jarige verdachte. Getuigen droegen hem over aan de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

De Wilp: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs van een 47-jarige inwoner van De Wilp ingevorderd. Agenten zagen de man met een te hoge snelheid door De Wilp rijden. Hij stopte pas bij zijn woning aan de Middenstraat. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op straat lukte niet en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat hij 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Lageland: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 36-jarige automobilist uit Harkstede moest vrijdagmiddag op het Slochterdiep zijn rijbewijs inleveren. Bij de snelheidscontrole werd hij gelaserd met een snelheid van 115 km/uur. Omdat daar een maximum snelheid geldt van 60 km/uur werd de man staande gehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veendam: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 42-jarige alcomobiliste uit Veendam moest vrijdagnacht op de Lloydsweg haar rijbewijs inleveren. Bij controle bleek de vrouw te hebben gedronken. Ze werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat ze 1,40 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs moest ze achterlaten op het bureau en de politie maakt proces-verbaal op.