Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 08-10-2005

Onderzoek naar doorrijden na aanrijding
ZWIGGELTE De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op het Oranjekanaal Noordzijde, tussen een vrachtauto en een personenauto. Vrijdagavond net na half zeven reed een 35-jarige inwoonster van Gieten met haar auto over het Oranjekanaal richting Zuidveld. Zij kwam daar een vrachtauto tegen en week zoveel mogelijk uit naar rechts. Dit bleek nog niet voldoende, want de vrachtauto schampte de linkerzijde van de auto. De vrouw heeft nog geprobeerd de vrachtauto te achterhalen, maar deze ging er vandoor. Een duidelijke omschrijving van de vrachtauto is er niet, maar wel dat er mogelijk aardappelen of bieten mee vervoerd werden. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844. (05-186954)

Gewond bij aanrijding
COEVORDEN Een 8-jarig jongetje is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Meindert van de Thijnensingel. Het jongetje stak met zijn fiets de weg over en zag een naderende auto, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Coevorden, over het hoofd. Ondanks poging het kind te ontwijken, werd deze toch geraakt door de auto. Het jongetje is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-186898)

Dronken bestuurder aangehouden
DOLDERSUM De politie heeft vrijdag tegen de avond een 44-jarige man uit Diever aangehouden voor het rijden onder invloed. Getuigen hadden de man zien rijden en waarschuwden de politie, die de man op de Dieverseweg aantrof. Bij de eerste controle bleek de man in kennelijke staat te verkeren. Na aanhouding gelukte het de man, als gevolg van zijn dronkenschap, niet om te blazen. Van hem is toen een bloedproef genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-186906)

Alcomobilist
ASSEN Bij een controle op de Weierstraat is een 25-jarige bestuurder uit Vries aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies na aanhouding 0.6 promille. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. Bij onderzoek bleek dat de auto niet APK gekeurd was en daarvoor is een bekeuring uitgeschreven. (05-187022)

Winkeldieven aangehouden
PATERSWOLDE Vrijdagmiddag is een echtpaar uit Groningen, 62 en 59 jaar, aangehouden voor het stelen van een halve kilo Ossenhaas, met een waarde van ruim twintig euro. De man en de vrouw rekenden in een winkel aan de Hoofdweg het vlees niet af bij de kassa. Toen vervolgens het personeel hen daarop aansprak, bleek het vlees al in de auto te liggen. Hierna zijn de man en de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. Beiden zijn verhoord en hebben een dagvaarding meegekregen. (05-186872)

Politie houdt mannen aan na vernieling
ASSEN De politie zag in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mannen bij een woning aan de Vaart Zuidzijde. Toe de mannen de politie zagen, zetten zij het op een lopen. Een 21-jarige man uit Ulft kon even later worden aangehouden. Hij werd herkend als één van de mannen bij de woning aan de Vaart, waar na onderzoek bleek dat er een ruit was ingeslagen. De verdachte is militair en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De mededader moet nog worden aangehouden. (05-187032)

ASSEN Op de Kerkstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit Assen aangehouden. De man had even daarvoor een ruit ingeslagen bij een perceel aan de Kerkstraat. Hij had onenigheid gehad met een stel anderen en was daardoor kwaad. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Het bleek dat hij ook nog diverse boetes had openstaan. (05-187046)

Man aangehouden na belediging
ASSEN IN de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden voor het beledigen van politieagenten. De jongen kwam aan het bureau om zijn ongenoegen te uiten over een aanhouding van een kennis. De jongen werd na enig aandringen om het bureau te verlaten, het bureau uitgezet, waarbij hij de politieagenten allerlei verwensingen naar het hoofd slingerde. Deze waren van dien aard, dat hij is aangehouden en ingesloten. (05-187018)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Dirk Neef, tel. 06-51557950 zal de voorlichting vanaf zondagmorgen 08.00 uur overnemen.