Persberichten 8 oktober 2005

's-Hertogenbosch 08-10-2005

AANRIJDING LETSEL

Nistelrode - Bij een aanrijding op de A50 te Nistelrode, rijbaan richting Oss zijn drie personen gewond geraakt. Omstreeks 14.35 uur botste een 24 jarige bestuurder uit Uden achter op een langzaam rijdende file, waardoor de auto's voor hem op elkaar botsten. Hierdoor raakten vier auto's bij de botsing betrokken. De slachtoffers, een 56 jarige vrouw en een 62 jarige man uit Nuenen, die in de auto zaten, waarop de verdachte inreed, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De andere auto's werden bestuurd door een 46 jarige man uit Nijmegen en een 29 jarige man uit Uden. De bestuurder die de aanrijding veroorzaakte raakte licht gewond.

VERDACHTE DIEFSTAL FIETS AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 17 jarige jongen uit Den Bosch is op 7 oktober 2005 aangehouden ivm diefstal van een fiets op de Molenstraat te Rosmalen. Door een getuige werd de diefstal gezien en samen met de eigenaar van de fiets achtervolgden ze de dief. Met behulp van omstanders werd de jongen later op de Tweeberg te Rosmalen aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 34 jarige man uit Eindhoven is op 7 oktober 2005 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Hinthamerstraat te Den Bosch. De man werd door personeelsleden achtervolgd, waarbij een van de personeelsleden werd geslagen door de verdachte. De man is door medewerkers van stadstoezicht aangehouden.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 13 en 17 jarig meisje uit Den Bosch zijn op 7 oktober 2005 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Markt te Den Bosch. Bij de aanhouding bleek dat ze in meerdere winkels kleding hadden weggenomen.

VERDACHTE SCHENNISPLEGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 28 jarige man uit Breda is op 7 oktober 2005 aangehouden ivm schennispleging. De man stond op de Zuid-Willemsvaart te Den Bosch te urineren en toen er twee vrouwen voorbijkwamen, draaide hij zich om en toonde zijn geslachtdeel aan de vrouwen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - Bij een snelheidscontrole op de Vughterweg te Den Bosch op 7 oktober 2005 is van een 43 jarige automobilist uit Hoogstraten zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 142 km. waar 80km. is toegestaan

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 27 jarige snorfietser uit Den Bosch is op 7 oktober 2005 bekeurd voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 22.40 uur op het Hinthamereinde te Den Bosch. Ook bleek de man nog een geldboete van 37 te hebben openstaan.

AANRIJDING LETSEL

Boxtel - Bij een aanrijding tussen twee fietsers op de Schijndelsedijk te Boxtel op 7 oktober 2005 omstreeks 16.30 uur is een 15 jarige fietster uit Gemonde licht gewond geraakt. Het meisje sloeg linksaf, om het moment dat ze werd ingehaald door een andere fietser, een 40 jarige man uit Berlicum. Hierdoor kwamen beide ten val.

OVERTREDEN CAFEVERBOD

Boxtel - Een 52 jarige man uit Boxtel is op 7 oktober 2005 omstreeks 22.35 uur aangehouden, omdat de man zich bevond in een horecagelegenheid aan de Rozenmarijnstraat te Boxtel, terwijl hij een caféverbod had. Omdat de man weigerde te vertrekken is hij aangehouden.

VALSE MELDING

Schijndel - Op 7 oktober 2005 omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een 112 melding van een steekpartij aan de Putsteeg te Schijndel. Toen de politie met meerder eenheden terplaatse kwam bleek dat er sprake was van een valse melding. Aan de hand van het telefoonnummer werd de melder achterhaald. De 17 jarige jongen uit Boxtel had samen met zijn vriend, een 16 jarige jongen uit Boxtel deze valse melding gedaan. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN

Liempde - Een 21 jarige jongen uit Boxtel is op 7 oktober 2005 aangehouden als verdachte van inbraak in een bedrijf aan de Nieuwstraat te Liempde. Kort na de inbraak was al een 18 jarige jongen uit Boxtel aangehouden. De 21 jarige jongen wist op dat moment te ontkomen.

VERDACHTE DIEFSTAL FIETS AANGEHOUDEN

Vught - Een 47 jarige man uit Vught is op 7 oktober 2005 aangehouden als verdachte van diefstal, c.q heling van een fiets. De man werd op de Stationsstraat te Vught aangetroffen met een racefiets, die niet van hem bleek te zijn. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de goudkleurige racefiets.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Tegen een 22 jarige automobilist uit Volkel is op 8 oktober 2005 bekeurd voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 03.35 uur op de Oranjestraat te Uden. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AANRIJDING LETSEL

Ravenstein - Een 41 jarige automobilist uit Deventer is licht gewond geraakt door glassplinters, toen op 7 oktober 2005 omstreeks 17.45 uur een stuk plank door zijn voorruit vloog. Van een tegemoetkomende bestelauto, bestuurd door een 41 jarige man uit Langenboom brak een plank af, die op de laadruimte was gebonden en een deel van de plank sloeg door de voorruit van het slachtoffer.

RIJDEN ONDER INVLOED

Grave - Tegen een 44 jarige automobilist uit Wijchen is op 7 oktober 2005 bekeurd voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 22.50 uur op de Hamstraat te Grave. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk - Tegen een 22 jarige automobilist uit Cuijk is op 8 oktober 2005 bekeurd voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 01.25 uur op de Zwaanstraat te Cuijk.