Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 8 oktober

Alkmaar 08-10-2005 - 14.00 uur

Aanrijding met letsel

Den Burg, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur vond een aanrijding plaats op de Pontweg ter hoogte van de Leemkuil. De bestuurster van een personenauto, een 81-jarige vrouw uit De Hoorn, reed over de Pontweg, komende uit de richting van Den Burg. Voor haar reed een auto bestuurd door een 40-jarige man uit Oudeschild. De vrouw had te laat in de gaten dat de voor haar rijdende auto af moest remmen en botste op haar voorganger. Zij raakte daarbij gewond aan haar borst en is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De bestuurder van de andere auto raakte licht gewond.

Gewonden bij aanrijding

Alkmaar, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmiddag kort na 13.00 uur vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg N242 tussen de Nollenweg en de Nieuwe Schermerweg. De bestuurder van een vrachtauto, een 63-jarige man uit Lopik reed over genoemde weg, komende uit de richting Heerhugowaard. Over dezelfde weg en in dezelfde richting reed een personenauto bestuurd door een 70-jarige inwoner van Heerhugowaard. Door tot nu toe onbekende oorzaak raakten beide voertuigen met elkaar in botsing waardoor de vrachtauto via de middenberm op het weggedeelte terechtkwam voor het tegemoetkomende verkeer. Hier kwam hij frontaal in botsing met een personenauto bestuurd door een 43-jarige man uit Duiven. Bij het ongeval raakte een 68-jarige vrouw uit Heerhugowaard, inzittende van de auto die werd bestuurd door de 70-jarige man uit Heerhuowaard en de bestuurder uit Duiven gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over het ontstaan van de eerste aanrijding tussen de personenauto en de vrachtauto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Winkel, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Oude Provincialeweg. Tijdens deze controle werden negen bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorden het niet dragen van de veiligheidsgordel en het overschrijden van de maximumsnelheid (in totaal 6). Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het bellen vanuit de auto zonder gebruikt te maken van een handsfree set en technische gebreken.

Rijden onder invloed van alcohol.

Egmond aan Zee, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmiddag werd een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op het Westeinde. Een politieagent had gezien dat de man, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde met spinnende wielen vanaf het Westeinde wegreed en even later weer terug keerde. Hij gaf zijn bevindingen door aan zijn collegas die de man vervolgens konden aanhouden. De bestuurder blies 725 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Den Helder, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagavond werd een 46-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Boerhaavestraat. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden als bestuurder van een personenauto. Tijdens een controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij verleende geen volledige medewerking bij het vaststellen van de hoeveelheid gebruikte alcohol. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 455 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

In diezelfde nacht werd op de Schoenerstraat een 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met zeer hoge snelheid rijden over de Jan Verfailleweg. Na een korte achtervolging kon de man worden staande gehouden op de Schoenerstraat. Daar bleek dat de man alcohol had gedronken Hij blies 1025 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol. Normaliter zou het rijbewijs van deze bestuurder worden ingevorderd. Uit onderzoek bleek echter dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto van deze verdachte werd in beslag genomen.

Hoorn, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagavond werd op de Gouw een 17-jarige bromfietser uit Hoorn aangehouden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 420 ug/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

In de daarop volgende nacht werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op het Keern. Ook deze bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en blies 665 ug/l., ruim driemaal de toegestane hoeveelheid.

Later in de nacht werd op dezelfde weg een 31-jarige autobestuurder uit Zwaag aangehouden. Ook deze bestuurder had teveel alcohol genuttigd en blies 430 ug/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Alkmaar, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Alkmaar, op de Vondelstraat tegen het verkeer in reed. Nadat zij de bestuurder hadden staande gehouden bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 570 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid. Gezien het verkeersgedrag en de hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Nieuwe Niedorp, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het Hoefje een 30-jarige Pool aangehouden. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bergen, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Kogendijk een 21-jarige man uit Bergen aangehouden. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 505 ug/l. Ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Schagen, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Magnusstraat een 20-jarige bromfietser aangehouden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 600 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid en voldoende om het rijbewijs van deze bestuurder in te vorderen.

Snelheidsovertreders moeten rijbewijs inleveren

Abbekerk, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagavond moest een 31-jarige bestuurder van een bestelwagen zijn rijbewijs inleveren. Een surveillerende agent zag dat de man met hoge snelheid reed over verschillende wegen in de omgeving van Benningbroek en Abbekerk. Op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 60 km/u werd een snelheid gemeten van 120 km/u. Omdat de snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd en is hij voorlopig even ridder te voet.

Schagen, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd twee autobestuurders, beiden 20 jaar en afkomstig uit Schagen aangehouden op de Frans Halsstraat. Beiden reden met zeer hoge snelheid door de bebouwde kom van Schagen. Hierbij werden snelheden gemeten van boven de 100 km/u. Eén van de deze bestuurders had daarnaast teveel alcohol gedronken. Hij blies namelijk 245 ug/l., ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na het plegen van mishandeling.

Den Helder, zaterdag 8 oktober 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige man uit De Helder aangehouden op de Koningstraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een medewerkers van een horecabedrijf in dezelfde straat te hebben mishandeld. Het slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Den Helder werd, zonder dat daarvoor een aanleiding was, door de verdachte een aantal keren in het gezicht geslagen. Hierbij raakte het slachtoffer gewond in zijn gezicht. De verdachte had het bedrijf verlaten maar kon kort daarop worden aangehouden.

Gekantelde vrachtwagen zorgt voor verkeerschaos

Alkmaar, zaterdag 8 oktober 2005.

Het bergen van een gekantelde vrachtwagen heeft zaterdag, tot ver in de middag, gezorgd voor veel fileleed in en rondom Alkmaar.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.30 uur, vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A9 ter hoogte van Heiloo. De bestuurder van een vrachtwagen (trekker met oplegger), een 38-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp, reed over genoemde weg in de richting Amsterdam en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij belandde vervolgens met zijn vrachtwagencombinatie in de naast de weg gelegen sloot. De vrachtwagen was geladen met 25 ton aan (op dit moment onbekende)goederen. De bestuurder bleef ongedeerd. In de loop van zaterdagmorgen werd begonnen met het bergen van de vrachtwagencombinatie. Hierbij werd gebruik gemaakt van een telekraan en werd de rijbaan van de A9 voor alle verkeer afgesloten.

Het verkeer in de richting Haarlem / Amsterdam werd omgeleid via de N244 (Westdijk). De afsluiting van de A9 duurde tot ver in de middag.