Politie Flevoland

Veel publiek tijdens Landelijke Politiedag Emmeloord en Almere

Flevoland 08-10-2005 - De landelijke politiedag op zaterdag 8 oktober jl. is succesvol verlopen. Dit jaar stond de open dag in het teken van aangifte doen. Het publiek kon een kijkje achter de schermen nemen bij de politie en deed dat ook massaal. In Emmeloord kwamen naar schatting 2000 bezoekers naar het politiebureau, in Almere verschenen ruim 4000 belangstellenden voor een blik op het politiewerk.

Demonstraties

Gedurende de dag zijn er verschillende demonstraties geweest waarbij in Almere het Biketeam en de hondengeleiders lieten zien wat zij zoal kunnen met hun fiets en hond. In Emmeloord konden mensen meevaren met de politieboot. Ook werd bij een in scène gezette aanrijding in samen werking met brandweer en GGD een slachtoffer bevrijdt en kon men getuige zijn van een zogenaamde autoprocedure waarbij een gevaarlijke verdachte uit zijn auto werd gepraat en aangehouden.

Toeters en bellen

Voor de kinderen waren met name de politievoertuigen dè trekker van de dag. Zij mochten de ME-bussen, politieautos, motoren en boten van binnen en van buiten bekijken en natuurlijk de sirenes bedienen. Op beide locaties was er naast de politievoertuigen een tank van de Koninklijke Marechaussee, waarin ze even mochten plaatsnemen.

Cadeautjes

Natuurlijk zijn er ook veel leuke dingen weggegeven. Er waren kleurplaten, ballonnen, fietslampjes, pennen, stickers en koelkastmagneten te verkrijgen. Zo was er uiteindelijk voor iedereen een leuke herinnering te krijgen naast de fotos die men kon laten maken al zittend op een politiemotor of bromfiets.

VIP

In Almere ontving de basiseenheid Stad Oost een aantal belangrijke mensen. Buurtbewoners die actief zijn voor hun buurt of buurtvereniging kregen een speciale uitnodiging en Vip-behandeling. Chef Basiseenheid Jan Maarsingh benadrukte het belang van samenwerking met de inwoners van Almere. Naast het feit dat Flevolanders zo veel mogelijk aangifte moeten doen bij misdrijven wil de politie ook dat zij helpen met het oplossen van zaken. Bewoners hebben een belangrijke signaalfunctie en daarom is hun informatie zo welkom. Politie Flevoland staat ook voor een veilige buurt.