2e persbericht van zaterdag 8 oktober 2005

Eindhoven 08-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve bromfietser aangehouden

Een 19-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond om 20.55 uur door de politie aangehouden op de Barrierweg. Ter hoogte van de Joris Minnesstraat zag de politie een bromfietser zonder licht en helm rijden. Daarop kreeg de bromfietser een stopteken dat hij negeerde. De verdachte probeerde vervolgens aan de politie te ontkomen en negeerde daarbij een rood licht op de kruising Veldmaarschalk Montgommerylaan/Michel Angelolaan. Na een korte achtervolging over de Generaal Marshallweg, kon de politie hem vastgrijpen. Hij probeerde zich nog los te maken maar staakte uiteindelijk zijn vluchtpoging. Op het bureau bleek de man geen bromfietscertificaat of een rijbewijs te bezitten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man in woning aangehouden en raakt rijbewijs kwijt

Een 32-jarige Eindhovenaar is vrijdag omstreeks 23.30 uur in zijn woning in Woensel aangehouden. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Getuigen zagen de man kort daarvoor uit een auto stappen. Vervolgens tilde hij uit de auto een vrouw op die een bloedende hoofdwond had. Hij droeg haar zijn woning binnen. De gealarmeerde politie informeerde wat er aan de hand was maar de man weigerde iedere medewerking. Ook het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel mocht van hem niet naar binnen komen. Uiteindelijk wist de politie de woning te betreden en kon het ambulancepersoneel de vrouw controleren. Diverse malen blokkeerde de man de doorgang. Omdat hij mogelijk te veel had gedronken, moest hij een blaastest ondergaan. Het resultaat wees uit dat hij mogelijk te veel gedronken had. Omdat hij had gereden en niet verder wilde meewerken is zijn rijbewijs ingevorderd. Het ambulancepersoneel besloot de 23-jarige vrouw, zijn vriendin, ter observatie naar het Catharinaziekenhuis te vervoeren. De vrouw verklaarde dat ze uit de auto was gevallen.

Eindhoven: Dronken bestuurder raak rijbewijs kwijt

Zaterdagochtend omstreeks 5.20 uur is een 32-jarige autobestuurder door de politie aangehouden. Dat gebeurde tijdens een alcoholcontrole. De man had te veel gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,35 vastgesteld. Voor dit misdrijf is zijn rijbewijs ingenomen en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 67 hardrijders bekeurd voor te hoge snelheid

Tijdens snelheidscontroles op de Vestdijk zijn zaterdagochtend tussen
1.50 en 4.26 uur 142 hardrijders geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u. Hiervan waren er 31 taxi-voertuigen.

Helmond: 9 automobilisten aangehouden bij alcoholcontroles

Tijdens een alcoholcontrole op diverse locaties in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het team Verkeershandhaving 9 autobestuurders aangehouden. Van een van hen, een 25-jarige bestuurder uit Asten, werd het rijbewijs ingevorderd. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van ruim 1,40. De anderen kregen een rijverbod van een aantal uren opgelegd. Tegen de aangehouden bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Vlierden: Drie verdachten vernieling spoorboom aangehouden

De politie hield zaterdagochtend omstreeks 4.25 uur op de Vlierdenseweg drie mannen uit Ommel aan. De drie mannen zijn achttien jaar. Ze worden verdacht van het vernielen van een spoorboom in Deurne, bedoeld voor fietsers, komende uit de Stationsstraat richting de Vlierden. De handen van de verdachten waren besmeurd en een van hen bloedde aan een elleboog. De afgebroken spoorboom was ook besmeurd met zwarte vegen en had bloedsporen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Sieraden en geld gestolen uit woning

Uit een woning aan de Orion is tussen vrijdag 19.30 en zaterdag 1.30 uur ingebroken. De buit bestaat uit een paar duizend euro en diverse sieraden waaronder een horloge, een halsketting en een ring. De inbraak kon plaatsvinden door een bovenraam open te breken.

Hapert: Laptop weggenomen uit kantoor

Bij een inbraak in een kantoor aan de Nijverheidsweg is vrijdag tussen 18.00 en 23.40 uur een laptop gestolen. De voordeur van het kantoor was open gebroken.

Eersel: Geld, schapdragers en een kluis uit winkel gestolen

In een winkel aan de Nieuwstraat is tussen vrijdag 21.00 en zaterdag 0.12 uur ingebroken. Meegenomen zijn een kluis, een onbekend bedrag aan briefgeld en van een sigarettenrek de schapdragers. De toegangsdeur was open gebroken.

Oost West en Middelbeers: Twee woninginbraken

Vrijdag tussen 18.15 en 22.45 uur is er in een woning aan de St. Jorisstraat ingebroken. De meegenomen goederen zijn o.a. een mobiele telefoon, een horloge, een geldbeurs met een paar honderd euro en speciale munten waar onder zilveren tientjes. Een raam aan de rechterzijde van de woning was open gebroken.

Vrijdag is tussen 19.30 en 21.30 uur in een woning aan de Klompenmaker ingebroken. Weggenomen zijn een fotocamera en sieraden, waar onder drie horloges, oorbellen, een collier en armbanden.