Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


8 oktober 2005


Twello - diefstal door hengelen

Bi twee woningen in Twello hebben dieven kans gezien om door middel van hengelen (via de brievenbus de niet afgesloten voordeur openen) goederen te stelen. De bewoners van de dillestraat en de Knevelstraat ontdekten vrijdagochtend de diefstal en de dieven hadden het voorzien op digitale camera's, mobieltjes en een laptop.


Eefde - rijbewijs kwijt

Twee automobilisten hebben vrijdagmiddag hun rijbewijs bij de politie moeten inleveren omdat zij veel te hard reden. 115 km per uur klokte de politie vrijdagmiddag bij een 24-jarige Warnsveldse autobestuurder op de Alemenseweg, terwijl je er maar 60 mag rijden. Kort daarna ging een 31-jarige automobilist uit Enschede op dezelfde weg in de fout. Hij reed nog 2 km harder, te weten 117 km per uur. Gevolg voor beiden: een boete en de invordering van het rijbewijs.


Warnsveld- dreigende vechtpartij

Gelukkig kreeg de politie een telefoontje, dat een grote groep jongeren zich gereed maakte voor een confrontatie in Warnsveld. De groep bestaande uit 15 `a 20 jongeren zou gewapend met boksbeugels en honkbalknuppels een oude rekening willen vereffenen. De gewaarschuwde agenten troffen vrijdagavond de groep op de Bieshorstlaan aan en bij het zien van de genten stoof men uiteen. Een 14-jarige jongen uit Eefde werd met een honkbalknuppel aangetroffen. De knuppel is in beslag genomen en de jongen wordt naar een preventieproject verwezen.


Eefde- eiergooiers gepakt

Twee Eefdenaren die vrijdagavond in huis aan de Oranjelaan zaten en merkten dat er een ei tegen hun raam gegooid was bedachten zich geen moment en gingen op onderzoek. Zij troffen de jongelui die hiervoor verantwoordelijk waren elders in de wijk en droegen hen over aan de politie. Uit eindelijk bleken drie kanpen van 12/13 verantwoordelijk te zijn voor deze daad en ook zij gaan naar een preventieproject voor een passende maatregel.


Zutphen- taxi op rotonde

Een 44-jarige taxichauffeur is zaterdagochtend rond 03. 20 uur met zij taxi betrokken geraakt bij een aanrijding. Hij werd rijdende op de N 314 verrast door een plotselinge mistbank en botste op de rotonde van Leesten-West tegen een schrikhek. Z'n taxi raakte dusdanig beschadigd, dat deze moest worden weggesleept.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --