Ingezonden persbericht


Vooruitgang en vooruitzicht voor A1 Team Nederland

Ondanks de tiende plaats op de startopstelling voor de A1 Grand Prix op de EuroSpeedway is Team Nederland tevreden met de vooruitgang die geboekt is sinds de eerste race op Brands Hatch. Tijdens de drie vrije trainingen van vandaag en vrijdag zette Jos Verstappen het Nederlandse team stevig in de top tien. Voor vandaag verwachtte het team rond de zevende plaats te kwalificeren. Na de eerste twee sessies van 15 minuten zat het team goed op schema met een vijfde plaats, maar in de derde sessie ging Verstappen van de baan in bocht 9 en reed een reclamebord van schuim aan stukken watgelukkig alleen minieme schade aan de auto veroorzaakte. In de laatste sessie zette Jos met 1:33.659 zijn snelste tijd van de dag neer, waardoor A1 Team Nederland van een 12e naar een 10e positie klom.

Jos Verstappen; "We hadden verwacht het iets beter te doen. Ik maakte een foutje in de derde run, wat heel jammer was omdat we anders zevende of achtste hadden gestaan. Daar horen we gewoon thuis op het moment. Maar we moeten hard blijven werken en alles geven, dan komen we er wel uit. Voor nu is dit het maximale dat we kunnen bereiken. Er is progressie sinds Brands Hatch, maar we moeten er wel nog hard aan trekken".

Jan Lammers; "Jos ging wijd bij het uitkomen van bocht 9, dus de derde run zijn we kwijtgeraakt. We hadden op zijn best op een zevende of achtste plaats kunnen staan, dus eigenlijk hebben we een plaats of drie verloren. Dat is dus nog wat om over na te denken. Een tiende plaats is natuurlijk niet ideaal, je start het liefst vanaf pole position, maar we zullen het hiermee moeten doen. Wel ben ik tevreden over de progressie die we gemaakt hebben, we staan vier plaatsen beter dan in Brands Hatch. Wat de race betreft zijn er zeker nog wel mogelijkheden, Jos heeft absoluut bewezen goed te kunnen starten en racen".

Kwalificatie EuroSpeedway Lausitz ­ totaal van de twee snelste sessies. (top 10)


* Frankrijk 3'05.332

* USA + 0.056

* Brazilie + 0.254

* Groot Brittanie + 0.869

* Duitsland + 0.877

* Zwitserland + 1.123

* Italie + 1.677

* Ierland + 1.703

* Portugal + 2.041

* Netherland + 2.059