Politie Twente

Ook benieuwd hoe het opsporingswerk van de politie verloopt? Kom dan op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 uur naar het nieuwe districtsbureau van de Politie Twente aan de Willemstraat in Hengelo.

Open dag Politie

Op zaterdag 8 oktober wordt de landelijke politiedag gehouden. Deze open dag wordt voor heel Twente georganiseerd in het nieuwe districtsbureau van de politie Twente in Hengelo. Het thema van de open dag is "aangiftebereidheid". Tijdens de open dag zal niet alleen de politie laten zien wat zij doet aan de veiligheid en leefbaarheid maar ook andere partners als de Koninklijke Marechaussee, slachtofferhulp en het opsporingsprogramma van RTV-Oost "Onder de Loep" tonen hoe zij hier mee bezig zijn.

Reeds enige jaren presenteert de politie zich op deze manier aan de bevolking. Alle registers worden opengetrokken om de bevolking te laten zien op welke wijze en met welke middelen de politie zich samen met andere partners inzet voor de veiligheid van hun inwoners. Tevens is dit een gelegenheid om het nieuwe politiebureau te bezichtigen.

Zowel via onze eigen website, www.politie.nl/twente, als de speciale internetsite www.politiedag.nl is veel informatie te verkrijgen over de landelijke politiedag. Heeft u zelf ideeën of opmerking over het verhogen van de veiligheid, laat het ons dan weten via de speciale mailfunctie op de internetsite.

Programma van de open dag:

- Diverse stands in en om het politiebureau met informatie over: - jeugdpolitie
- technische recherche
- internet aangifte
- milieu en bijzondere wetten - slachtofferhulp
- Demonstratie van de hondengeleiders met hun politiehonden om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur
- Bezichtiging van een voertuigen van de Mobiele eenheid, een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee en het cellencomplex - Krijg een indruk van de werkzaamheden van het bike-team, politie te paard en de verkeerspolitie - Een foto van uw kind op een politiemotor? Maak hem zelf tijdens de open dag - RTV Oost is aanwezig met een opsporingsspel en geeft uitleg over het regionale opsporingsprogramma 'Onder de loep' - De Little Constable Band, onderdeel van het Twents politieorkest, zorgt voor muzikale gezelligheid - De gehele dag is er catering aanwezig. Koffie, thee en ranja worden gratis aangeboden

Aandachtspunten/Tips:

- Bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk met openbaar vervoer, per fiets of lopend te komen. Fietsenstallingen zijn aanwezig. U kunt uw auto parkeren op het bedrijventerrein Westermaat. Vandaar uit gaat een gratis pendeldienst naar het centrum van Hengelo - Neem een fototoestel mee, voor het geval u uw kinderen wilt fotograferen op een politiemotor - Het bureau aan de Willemstraat is op en zaterdag 8 oktober gesloten voor bezoekers w.b.t. de reguliere zaken. U kunt hiervoor terecht bij het bureau Hengelo Noord aan de Torenlaan 2


---