Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 27 september 2005

Activiteitencentra organiseren open dag

Op zaterdag 8 oktober opent een aantal activiteitencentra van de Gemiva-SVG Groep de deuren, waaronder de drie activiteitencentra van Swetterhage te Zoeterwoude. Swetterhage is een woon- en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijk handicap. De open dag begint om 10.00 en duurt tot 15.00 uur. De open dag draagt bij tot een betere beeldvorming rondom de dagbesteding voor mensen met een verstandelijk handicap. De dag is bedoeld voor familieleden, bekenden en dorpsgenoten. Naast de beeldvorming binnen Swetterhage bestaat de mogelijkheid om in het activiteitencentrum Zuidwester te Leiden en zorgboerderij Hoogkamer te Koudekerk, een kijkje te nemen. Hiervoor worden pendelbusjes ingezet. Tijdens de dag is er een informatiestand, waar u terecht kunt met al uw vragen, zoals vertrek van de pendelbusjes richting Leiden en Koudekerk.

Swetterhage maakt deel uit van de Gemiva-SVG Groep en is een fraai gesitueerd complex gelegen in de Zwetpolder te Zoeterwoude. In totaal wonen er 317 mensen met een verstandelijke handicap, verdeelt over 40 woningen. Naast de 10 woonlocaties kent Swetterhage nog een viertal activiteitencentra, de Blankaart, de Miening, de Geer en het thuiszittersproject.

Alle cliënten van Swetterhage hebben een vorm van dagbesteding. De vorm van dagbesteding is sterk afhankelijk van het niveau, de mogelijkheden en wenselijkheden van de cliënt. De dagbesteding wordt aangeboden zowel binnen- als buiten Swetterhage. Tijdens deze dag kunt u kennismaken met een Beauty Saloon, demonstratie muziek maken, kaarsmakerij, activiteiten onder de noemer 'typisch Holland', 'wat is snoezelen?', een verkooppunt van producten, zoals die gemaakt worden binnen de activiteitencentra, de Kinderboerderij met tuinactiviteiten et cetera. Voor de kinderen wordt ook gezorgd en staat er een springkussen opgesteld. Tussen de middag vindt er een optreden plaats van het popcollectief Kadak. Dit is een band die bestaat uit mensen woonachtig binnen Swetterhage. Zij hebben onlangs nog in het voorprogramma gestaan van Pater Moeskroen tijdens Swetpop 2005. Ook het thuiszittersproject houdt een open dag. Het thuiszittersproject is gevestigd in de Pancrat, Middelste Gracht 85 te Leiden.

Swetterhage is gevestigd aan de Blankaartweg 2 te Zoeterwoude Dorp. Voor nadere informatie over de open dag op zaterdag 8 oktober kunt u contact opnemen met Dennis de Roo (locatiehoofd) telefoon (071) 580 62 39 of Richard Lek (locatiehoofd) telefoon (071) 580 62 33.