Digitale Gemeente Houten

Feestelijke Dag van het kinderboek

dinsdag 27 september 2005 - Bron: Makeblijde

Houten, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2005 organiseert Boekhandel Wijs samen met Tuinarchitectuurpark Makeblijde op zaterdag 8 oktober de Dag van het kinderboek vol leuke activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen.

De kinderboekenweek 2005 loopt van 5 tot en met 15 oktober en heeft als motto De Toveracademie. Boekhandel Wijs en Tuinarchitectuurpark Makeblijde hebben voor dit evenement de handen ineengeslagen en de Dag van het kinderboek ingesteld om de kinderboekenweek in Houten extra feestelijk te maken.

Het festijn, op het terrein van Makeblijde aan de Oude Wulfseweg in Houten, start om 13.00 uur met een poppenkastvoorstelling voor 4- tot 6-jarigen, gevolgd door schminken en afsluitend een ballonwedstrijd. Om 15.00 uur begint het programma voor de leeftijdsgroep 7- tot 12-jarigen.

Voor deze groep hebben de organisatoren een afspraak kunnen maken met de bekende kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander om naar Houten te komen. Samen met illustrator Juliette de Wit zal zij de voorstelling geven Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc.

Een spannend stuk waarin Spekkie en Sproet erg onder de indruk zijn van een illusionist die handig is in het wegtoveren van dure horloges en kettingen en die een bijzondere verdwijnkist heeft. Het belooft een spetterende voorstelling te worden waarin Vivian den Hollander vertelt, gitaar speelt, zingt en illustrator Juliette de Wit tekent en de kinderen regelmatig actief kunnen meedoen.

Na deze voorstelling volgt er een magische speurtocht met medewerking van theatergroep Het Houten Schellinkje en vindt om circa 16.45 uur tenslotte de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd op de basisscholen plaats.

De Dag van het kinderboek biedt met al deze activiteiten een leuk en afwisselend programma dat de kinderen ongetwijfeld een hele feestelijke middag zal bezorgen. Toegangskaartjes voor dit evenement zijn voor 2,00 verkrijgbaar bij Boekhandel Wijs, Spoorhaag 144, winkelcentrum Het Rond in Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).