Politie Flevoland

Landelijke Politiedag op 8 oktober

Lelystad 28-09-2005 - Iedereen is op zaterdag 8 oktober van harte welkom bij Politie Flevoland. Tijdens de Landelijke Politiedag (LPD) kan een ieder van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje in de keuken van de politie nemen. Traditiegetrouw zijn in Flevoland twee politiebureaus toegankelijk voor het publiek. Dit jaar zijn dat bureau Emmeloord aan het Harmen Visserplein en het politiebureau Almere Stad-Oost aan de Baljuwstraat.

Opsporing

Nadat iemand aangifte doet bij de politie volgt meestal een onderzoek. De politie onderzoekt dan de feiten en de omstandigheden in een zogenaamd opsporingsonderzoek. Tijdens de open dag laat het korps zien hoe de opsporing in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Bijvoorbeeld het veiligstellen van sporen als vingerafdrukken en schoenafdrukken na een inbraak. Of het inzetten van speurhonden bij vermiste personen of goederen.

Daarbij proberen de agenten zoveel mogelijk van hun werk in de praktijk te laten zien. Maar ook welke rol u daarbij kunt spelen voor een veiliger en leefbaarder samenleving. Veiligheid is tenslotte van ons allemaal.

Werving

Politie Flevoland heeft weer mogelijkheden om nieuw personeel te werven. Op de Landelijke Politiedag is op de locatie in Almere een team van het Bureau Werving en Selectie aanwezig die u kunnen informeren over een baan bij de Politie.

Programma

Voor zover nu bekend (wijzigingen voorbehouden) kan iedere bezoeker genieten van de volgende programmaonderdelen op de Landelijke Politiedag. De demonstraties rouleren gedurende de dag en worden, onder meer afhankelijk van het weer, twee tot drie keer gehouden.


- Presentatie van politievoertuigen en -vaartuigen,


- Stands van 3VO, Koninklijke Marechaussee, fiets/bromfiets beveiliging,


- Vingerafdrukken afnemen,


- 'Verdachten' fotograferen,


- Demonstratie van het Biketeam (Almere)


- Uitleg onderzoek Technische Recherche
- Demonstratie met politiehonden