Gemeente Leiden

Peiling Aalmarktproject van start

Op 8 oktober start de peiling onder Leidenaren over zes ontwerpen die zijn gemaakt voor twee locaties in het Aalmarktgebied in Leiden. Alle inwoners van de stad mogen hun voorkeur uitspreken.

Voor de nieuwe steeg tussen de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn kan uit drie ontwerpen een voorkeur worden aangegeven. Voor de tweede locatie, het nieuwe pleintje achter de Waag, zijn ook drie ontwerpen gemaakt waaruit men kan kiezen. De twee locaties gaan deel uitmaken van een nieuwe winkelroute tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Beide locaties liggen centraal in de stad. Reden voor de gemeenteraad om het college van Burgemeester en Wethouders voor te stellen de inwoners van Leiden zich te laten uitspreken over de plannen.

Als 5000 of meer ingevulde antwoordkaarten worden ingestuurd zal het college van Burgemeester en Wethouders aan Bouwfonds MAB en Fortis Vastgoed verzoeken de winnende ontwerpen uit te voeren. Worden minder dan 5000 antwoordkaarten ingestuurd, dan kan het college in haar voordracht aan de uitvoerders afwijken van de voorkeur van de stad. Dit zal echter alleen gebeuren na consultatie van de raadscommissie Ruimte en Grond.

Vanaf 8 oktober worden in Leiden huis-aan-huis kaarten verspreid met daarop informatie over de ontwerpen en een antwoordkaart. De kaarten moeten 21 oktober zijn teruggestuurd. De ontwerpen zijn van 10 oktober tot en met 21 oktober te zien op de expositie in het atrium van het stadhuis te Leiden en op www.aalmarkt.nl. Op zaterdag 8 oktober wordt om 14.00 uur een publiekspresentatie gehouden in het atrium van het stadhuis. Tijdens deze openbare presentatie zullen de architecten hun plannen voor de steeg en het pleintje toelichten.

De 6 ontwerpen zijn gemaakt door: Attika Architecten (pleintje); Henket & partners Architecten (pleintje en steeg); Kraaijvanger Urbis (steeg); Merkx + Girod Architecten (pleintje en steeg).

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55.


---- --