Gemeente Assen


Jonkgoód Festival op zaterdag 8 oktober

Op 8 oktober, tijdens het bezoek van Koningin Beatrix, vindt in het Asser binnenstad de eerste editie van het Jonkgoód Festival plaats. Op verschillende plekken, onder meer rond het Drents Museum en in de Gouverneurstuin staan tenten met podia waar de hele dag door tot 's avonds laat van alles gebeurt! Er is muziek van pop/rock tot hiphop en van dance tot reggae. Er is cabaret, dans en kunst van jonge kunstenaars. Ook kunnen jongeren meedoen aan workshops graffiti en rap of aan de rapbattles in de Gouverneurstuin.

De eerste editie van het Jonkgoód festival staat 's middags in het teken van het bezoek van Koningin Beatrix aan Assen, in het kader van haar 25-jarig regeringsjubileum. Zij zal 's middags een bezoek aan het festival brengen en kennismaken met jongeren.

De gratis acts van het Jonkgoód Festival zijn te zien op verschillende locaties, onder andere in de open lucht in de Gouverneurstuin en op de Brink. Maar ook in de zalen in Docx en Diana is een overvol programma. Er is een optreden en een masterclass van Don Diablo in Diana. Op het podium in de Gouverneurstuin is met name hiphop en pop/rock te zien. Zo zal de formatie Skillz AttacK uit Assen met Nederlandstalige hiphop uit Assen 's middags daar de opening verzorgen. Op het zeer speciale podium de "Saddlespan" zal onder andere TMF on Tour te beleven zijn met vj Jeroen Post , onder andere bekend van de TMF Awards als 'host'. Deze zal de hele show leiden als dj/entertainer en ook veel TMF goodies weggeven! Als afsluiter op dit podium staat ZIGGI , die met zijn mix van reggae, dancehall en hiphop een 'coming man' is op MTV en The Box. 's Middags is in Diana de première van de voorstelling "Digidiss" van het nieuwe Noordelijke theatergezelschap De Steeg.

Het Jonkgoód festival is een initiatief van de provincie Drenthe en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen/Culturele hoofdstad van Drenthe 2005, Rabobank Assen Rolde Smilde en Essent.

Zie ook: www.jonkgoodfestival.nl