Politie Midden- en West Brabant

Team Tilburg Noord doet mee aan landelijke politiedag

TILBURG, 29 september 2005

TILBURG: Zaterdag 8 oktober aanstaande organiseert de politie in het hele land open dagen in het kader van de landelijke politiedag. In Tilburg vinden dit jaar alle activiteiten plaats in en rondom het politiebureau Noord aan de Brucknerlaan. Er zijn diverse demonstraties en informatiestands. Ook voor kinderen is er van alles te beleven en te bezichtigen. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De landelijke politiedag is een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de politie. Het team Noord werkt graag mee aan dit evenement om de burgers te laten zien hoe de politie, in dit veel omvattend gebied, met partners samenwerkt aan een veilig en leefbaar Tilburg.

Primeur
Voor het eerst staat in Tilburg tijdens de politiedag een FATS truck, waarin bezoekers kunnen meedoen aan een laser schietsimulatie oefening. Verder maakt een politiehelikopter op het speelveld aan de Brahmsstraat een landing. Een gedeelte van het Von Weberpark is ingericht als demonstratieterrein. Hier zijn optredens van het onlangs opgerichte biketeam van het wijkbureau Noord, de hondengeleiders met een Verdovende Middelen Hond uit Rotterdam en het Arrestatie Team.

Informatiestands en voertuigen
Rondom het bureau zijn informatiestands ingericht, onder andere over het Keurmerk Veilig Wonen, de Wet Wapens en Munitie, Milieu, het Verkeershandhavingteam, Werving en Selectie, Internet, de Unit Forensisch Technisch Onderzoek en Teleservice. Verder kunnen de belangstellenden verschillende politievoertuigen zoals een arrestantenbus, de milieubus ME-autos en motoren bezichtigen.

Partners
Aan de open dag werken ook veel partners van de Tilburgse politie mee zoals de toezichthouders van de gemeente, 3VO, bergingsbedrijf Gijsbers, de GGD, bureau Slachtofferhulp, de jachtopzichters, Jongerenwerk, Kentron, de Koninklijke Marechaussee, het Korps Landelijke Politie Diensten, het Veiligheidshuis, het Openbaar Ministerie, Bureau Halt en de EHBO. De festiviteiten worden muzikaal opgeluisterd door de brassband Tilburg Noord.

Verkeersmaatregelen
De Brucknerlaan tussen het teambureau en de Schubertlaan is tijdens de open dag afgesloten. Deze ruimte wordt gebruikt voor de opstelling van diverse voertuigen en kramen. Op de website www.politiedag.nl vindt u meer informatie over alle open dagen die in het kader van de politiedag georganiseerd worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk