Gemeente Assen


Koningin Beatrix komt naar Assen

Assen, 29 september 2005

In verband met het 25 jarig regeringsjubileum bezoekt Koningin Beatrix alle provincies in Nederland. Op zaterdag 8 oktober bezoekt zij in Drenthe de plaatsen Assen en Veenhuizen. De Drenten boffen dat het koninklijk bezoek op een zaterdag valt. Want het wordt weliswaar geen Koninginnedag maar er is alle gelegenheid om de majesteit toe te zwaaien. En natuurlijk mag de vlag uit, zonder wimpel dit keer.

De Koningin wordt hier vooral geconfronteerd met de leefwereld van jeugd en jongeren. Assen is dit jaar culturele hoofdstad van Drenthe en heel actief met allerlei activiteiten voor jongeren.

De Koningin gaat een kijkje nemen op het Jongerenfestival Jonkgood . Het festival is een evenement waarbij jongeren zelf invulling hebben gegeven aan de begrippen kunst, cultuur en lifestyle. Zo zullen er discussies, workshops en debatten zijn. Hierna zal de Koningin doorgaan naar theaterzaal de Schalm. Hier zal zij praten met de jongerenraad. De jongerenraad adviseert de provincie over onderwerpen die voor jongeren van belang zijn.

Na haar bezoek aan Assen gaat de koningin naar Veenhuizen toe. Ook hier wordt Oktobermaand Kindermaand gevierd en is de jeugd druk met allerhande activiteiten zoals bijvoorbeeld tingieten en dreumesdansen.Ook zal Niels Slob namens de gemeente Noordenveld bloemen aanbieden aan de koningin.

Tijdens het bezoek van de Koningin mogen er twee kinderen meelopen als verslaggever met het Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe. Zij kunnen zo op speelse wijze kennis maken met de journalistiek.

In verband met het bezoek van de Koningin zal er op enkele plaatsen een tijdelijk parkeerverbod van kracht zijn en er zullen wegen tijdelijk worden afgesloten. Vanwege de verwachte drukte is het raadzaam om met het openbaar vervoer te komen.

De volgende wegen zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur afgesloten.


* Zuidersingel, tussen het Kerkplein en de Oostersingel


* Oostersingel, tussen de Zuidersingel en de Stationsstraat


* Torenlaan, tussen Kerkplein en de Brink


* Brink, tussen de Torenlaan en de Kloosterstraat


* Kloosterstraat

De Oostersingel zal tussen de Stationsstraat en de Noordersingel van 14.15 uur tot 14.50 uur afgesloten zijn.

Naast de wegafsluitingen zal er op de volgende plekken ook een tijdelijk parkeerverbod van kracht zijn. Dit parkeerverbod is van 07.00 uur tot 15.00 uur.


* Parkeerplaatsen Oostersingel


* Oosterhoutstraat, tussen Zuidersingel en de Wilhelminastraat