Politie IJsselland

Landelijke Politiedag en opendag Brandweer op 8 oktober in Zwolle

Zwolle 03-10-2005 - Politie IJsselland en de Brandweer houden op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag. Iedereen is van harte welkom! Bij de Politie zijn er in en rondom het politiegebouw aan de Koggelaan 8 diverse demonstraties te zien, waaronder die van politiehonden. Bij de Brandweer staat het terrein in en rondom de kazerne aan de Harm Smeengekade in het teken van de hulpverlening. Burgemeester H.J. Meijer van Zwolle bezoekt de Brandweer van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur de Politie.

Programma Politie De technische recherche is aanwezig met een demonstratie van een plaats-delict en speciale opsporingstechnieken. De hondengeleiders verzorgen twee demonstraties om 11.00 en 14.00 uur. De schietbaan en het cellencomplex kunnen bezichtigd worden. Het biketeam van IJsselland is aanwezig.

Er is de mogelijkheid om gefotografeerd te worden op een politiemotor. De verkeersafdeling is aanwezig met radar-apparatuur en laserguns. Er is een springkussen en een klimwand en er is een speciale testopstelling om te kijken of je geschikt bent voor het biketeam van Politie IJsselland.

Programma Brandweer Bij de Brandweer zijn de hele dag door demonstraties van de Jeugdbrandweer, van de brandweerduikers en van kleine blusmiddelen. Er is een hulpverleningsdemonstratie, waarbij het publiek kan zien wat er gebeurt tijdens en na een 112 melding: vanaf de procedures op de meldkamer tot de daadwerkelijke inzet en een oriƫntatieoefening in een ruimte vol rook.

Het publiek kan de nieuwe communicatieapparatuur uit proberen, een vlucht maken met de hoogwerker en zich tegen een kleine vergoeding laten fotograferen in brandweertenue in of naast een brandweerwagen. Ook kunnen mensen de leefruimtes van de brandweermensen bezichtigen en zijn er rondleidingen.

Locatie Politie IJsselland: Politiebureau Koggelaan 8 in Zwolle Brandweer Zwolle: Kazerne Harm Smeengekade in Zwolle

Tijd Aanvang: 10.00 uur Einde: 16.00 uur