Gemeente Zwolle

8 oktober Open Dag Brandweer en Politie Zwolle

De Brandweer en Politie Zwolle houden op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag voor inwoners van Zwolle en andere belangstellenden. Het terrein in en rondom de Brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade staat geheel in het teken van de hulpverlening. In en rondom het politiebureau aan de Koggelaan 8 zijn de gehele dag door diverse demonstraties. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle bezoekt de Brandweer van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur de Politie.

Brandweer
Bij de Brandweer start het programma om 10.00 uur met demonstraties van de Jeugdbrandweer, van de brandweerduikers en van kleine blusmiddelen. Tevens wordt er een hulpverleningsdemonstratie gegeven. Hier kan het publiek zien wat er gebeurt tijdens en na een 112-melding: vanaf de procedures op de meldkamer tot de daadwerkelijke inzet.
Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een oriëntatieoefening in een ruimte vol rook, de nieuwe communicatieapparatuur uitproberen en een vlucht maken met de hoogwerker. Bezoekers kunnen zich ook tegen een kleine vergoeding laten fotograferen in brandweertenue, in of naast een brandweerwagen. Bovendien worden er rondleidingen gegeven.

Politie
Bij de politie zijn er demonstraties te zien van de hondenbrigade (politiehonden) en van het biketeam (politie op mountainbikes). Ook worden er rondleidingen door het cellencomplex gegeven, en zijn de meldkamer, verschillende voertuigen en de schietbanen te bezichtigen. Bovendien vindt een informatiemarkt plaats met diverse stands.

Kinderen
Speciaal voor de kinderen is er bij de Brandweer een 'brandweerhindernisbaan', waarbij ze naast een aantal hindernissen een vaardigheidsspelletje met een
brandweerslang mogen doen.
Bovendien hebben Brandweer en Politie een puzzeltocht uitgezet in en rond het gebouw aan de Harm Smeengekade en de Koggelaan, waarmee voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën leuke prijzen te winnen zijn. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom!


---