Politie Gelderland-Zuid


3 oktober 2005

Gelderse Politiedag


Geachte heer/mevrouw,


Graag willen wij u uitnodigingen voor het bijwonen van de tweede Gelderse Politiedag op zaterdag 8 oktober in het centrum van Nijmegen. De drie Gelderse politiekorpsen, de Koninklijke Marechaussee en de Politie Academie organiseren op verschillende locaties in de binnenstad activiteiten, waarbij het publiek inzicht krijgt in het politiewerk. Een persmap met daarin het programma kunt u van 9:45 tot 12:00 uur afhalen bij de persstand op de binnenplaats van het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat.


Om 10.00 uur wordt de Gelderse politiedag op spectaculaire wijze geopend door Wil van Uden, Korpschef politieregio Gelderland-Zuid. Hij zal als eerste abseilen van het hoofdbureau van politie in Nijmegen. De leidinggevenden van de andere deelnemende partijen zullen na hem naar beneden komen. Behalve de genoemde organisatoren werken ook nog het Korps Landelijke Politiediensten, het Openbaar Ministerie, het Knooppunt -Arnhem-Nijmegen, de Bundespolizei en de Polizei Kleve mee aan de Gelderse Politiedag.


Na de opening wordt om 10:30 uur een rondleiding voor de media georganiseerd door het hoofdbureau. Tijdens de rondleiding wordt onder andere een bezoek gebracht aan de meldkamer, het cellencomplex en de speciale verhoorstudio's van Jeugd- en Zedenzaken.
Als u wilt deelnemen aan de rondleiding wordt u verzocht zich vooraf in te schrijven. Wilt u tijdens de rondleiding beeld- en geluidopnamen maken, zouden we dat graag vooraf van u vernemen, zodat we het een en ander zo goed mogelijk voor u kunnen organiseren. Inschrijven kan via email: monique.linthorst.homan@gelderland-zuid.politie.nl


Voor meer informatie kijk op www.politiedag.nl Op de site van één van de Gelderse politieregio's vind u banners die leiden naar alle informatie over de politiedag. Ook zijn hier banners voor het 'Speurspel' en het 'Chatten met Petten' voor de jeugd.


Namens alle deelnemende partijen hoop ik u van harte te mogen begroeten op 8 oktober in Nijmegen.


Monique Linthorst Homan

Politieregio Gelderland-Zuid

Afdeling Communicatie

024-3276009 of 06-22930037



---- --