Ingezonden persbericht


Persbericht 4 oktober 2005

Persoonlijke kunst staat stil bij oudste stad
HET NIEUWE NULPUNT - VERSTILD NIJMEGEN

In het kader van het 2000-jarig bestaan van de stad presenteert Het Nieuwe Nulpunt een serie kunstwerken met als thema 'Verstild Nijmegen'. "Zet de tijd stil en laat je inspireren door het moment". Deze opdracht resulteerde in een aantal zeer uiteenlopende kunstwerken. De expositie is van 8 tot en met 30 oktober te zien is in Galerie Stills in Nijmegen.

Galerie Stills heeft ongeveer 25 Nijmeegse beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters gevraagd zich te laten inspireren door het thema 'Verstild Nijmegen'. In een discipline naar keuze is de kunstenaars gevraagd de tijd even stil te zetten. In de historie van Nijmegen of juist in hun eigen geschiedenis met Nijmegen. Zo ontstond een serie persoonlijke werken over de stad of haar geschiedenis.

Nijmegen heeft niet alleen een rijk verleden, maar is ook rijk aan hedendaagse kunst. De kunstinstellingen in Nijmegen laten dit feestjaar daarom niet ongemerkt voorbijgaan en hebben zich verenigd in 'Het Nieuwe Nulpunt'. Elke kunstinstelling presenteert haar eigen Nijmegen-2000 jaar programma.

'Eigentijdse kunst brengt verleden en heden samen. Het feestjaar 2005 kijkt terug naar 2000 jaar verleden en blikt vooruit naar 2000 jaar toekomst. 2005 is een nieuwe start; het 'Nieuwe Nulpunt'.

Noot voor de redactie (