Ingezonden persbericht


Leeuwarden, woensdag 5 oktober 2005


---

P E R S B E R I C H T

---

Samengebrachte topcollecties juwelen en horloges uitzonderlijk voor Nederland Landgoed De Klinze decor voor unieke presentatie Juwelier d'Oro

Nergens in Nederland zal zo'n uitgebreide collectie van de meest toonaangevende horloges en juwelen zijn samengebracht, als tijdens de 'Leading Names in the World of Watches and Jewellery' op Landgoed De Klinze in het Friese Aldstjerk. In het weekeinde van 8 en 9 oktober worden ruim vierhonderd genodigden uit heel Nederland verwacht, die tijdens een walking dinner komen kennismaken met een zeventiental complete collecties. Deze zonder twijfel unieke presentatie van de mooiste en beste collecties ter wereld wordt verzorgd door Juwelier d'Oro, één van de exclusiefste juweliers in Nederland, gevestigd in Leeuwarden.

,,De respons op de uitnodigingen voor de Leading Names in the World of Watches and Jewellery is erg hoog'', vertelt Ruby Stielstra, die samen met haar man Gosse sinds 2002 eigenaar is van het juweliershuis op de Nieuwestad 107. Regelmatig organiseren zij iets speciaals voor hun klantrelaties, waarbij steeds weer een andere selectie uit het grote klantenbestand wordt uitgenodigd. ,,De genodigden reageren ontzettend positief. Zij krijgen dan ook de unieke gelegenheid, om in de passende ambiance van de chique state de volledige collecties te komen bewonderen van zeven toonaangevende merken juwelen en een tiental zeer hoogwaardige horlogemerken. Deze worden meegenomen door de importeurs, die tezamen een verzameling juwelen en horloges bijeenbrengen zoals geen enkele juwelier die in huis kan hebben.''

Toonaangevende merken
Wat betreft de juwelen worden de merken Mimi, Chaumet, Calgaro, Pomellato, Koësia en Baraka gepresenteerd. De te bezichtigen horloges zijn van IWC, Baume & Mercier, Arnold & Son en Graham (The British Masters), Oris, Aquanautic, Eberhard & Co, Corum, Girard Perregaux en Jorg Hysek. Daarnaast wordt ook de collectie van het zeer exclusieve huismerk Fred Moes geshowd. Deze juwelen van Nederlands ontwerp zijn slechts verkrijgbaar bij vier juweliers. Eberhard & Co komt met de allernieuwste collectie, die pas morgen in Nederland wordt geïntroduceerd. Extra bijzonder is ook de presentatie van The British Masters, waarvan Juwelier d'Oro als enige in Nederland het dealerschap heeft. Voorts is Juwelier d'Oro trots het Italiaanse merk Pomellato onder de aandacht te mogen brengen. Ruby: ,,Wij zijn de vijfde en definitief laatste juwelier in Nederland die voor dit bijzondere merk een dealerschap heeft gekregen. Dat hebben we deels te danken aan onze ligging in het Noorden, maar vloeit ook voort uit de bijzondere collectie die we al hadden.'' Ook buitengewoon bijzonder is dat de importeur van IWC - onder voorbehoud - de enig bestaande dummy meeneemt van de absoluut unieke Complication, een zeer kostbaar horloge dat alleen in opdracht wordt gemaakt en waarop een levertijd zit van een half jaar.


-1-
Prominenten
Onder de in totaal vier- tot vijfhonderd bezoekers zullen zich de nodige prominenten bevinden, waaronder een aantal bekende autocoureurs. Ook Gosse is zelf een fervente autoracer en neemt deel aan de Dutch Supercar Challenge, een internationaal racecircuit. Hierbij wordt hij gesponsord door Oris en Graham. De racewagen, een Porsche GT3 RS, wordt op de parkeerplaats van de Friese state tentoongesteld. Dit zal komend weekeinde overigens niet de enige bezienswaardige auto op het landgoed zijn. De verwachting is dat ook veel andere bezoekers zullen komen met bijzonder exclusieve auto's. Deze zullen op een speciale parkeerplaats met extra bewaking worden gestalt.

Beveiliging
Voor deze bijzondere gebeurtenis worden uitgebreide beveiligingsmaatregelen getroffen. Het gehele weekeinde zal het hele landgoed actief worden bewaakt.


---

E I N D E P E R S B E R I C H T

---



Ingezonden persbericht