Royal Dutch Shell plc

NAM geeft kijkje in keuken tijdens Open Dag op 8 oktober in Assen en Langelo

04/10/2005

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) houdt a.s. zaterdag, 8 oktober, een Open Dag in haar kantoor in Assen en op de installatie voor ondergrondse gasopslag bij Langelo. Tussen 10 uur 's ochtends en 4 uur 's middags geeft het bedrijf de onder het motto "Bij de NAM gaat een wereld voor je open" een kijkje in de keuken. Met interessante en spannende dingen om te zien, te doen en te ervaren.

Zo kunnen bezoekers aan het NAM-hoofdkantoor aan de Schepersmaat in Assen drie kilometer onder de grond kijken en zien hoe de bodem er onder Assen, Vries en Norg eruit ziet. Ook is het mogelijk om te ervaren hoe je zit in een zogeheten 'free fall life boat', een reddingsboot waarmee medewerkers van gasplatformen offshore in geval van nood snel het platform te kunnen verlaten. En wie eens in een helikopter wil zitten of een onderwaterrobot wil besturen, kan dat ook doen bij de NAM op 8 oktober.

In het NAM-kantoor zijn verder informatiestands over allerlei onderwerpen, variërend van de plannen voor een mogelijke herontwikkeling van het olieveld bij Schoonbeek tot de oorzaak van bodemdaling of lichte aardbevingen. Ook de nieuwe minigaswinningsinstallatie - waarvan deze zomer de eerste bij Norg in gebruik is genomen - is er te zien. En er zijn spelletjes, er kunnen proefjes worden gedaan, en nog veel meer.

Op de gasopslaginstallatie bij Langelo kunnen bezoekers een bustoer maken over de locatie. Er is een demonstratie van het op afstand bedienen van de installatie. En de NAM bedrijfsbrandweer, die indien nodig ook voor de hele Nederlandse olie- en gaswinningsindustrie fungeert, demonstreert het modernste brandweerequipement, waaronder een automatische slangoppakker.

Er is kortom van alles te zien en te doen, voor jong en oud. Iedereen is welkom, en aanmelden is niet nodig. Het NAM-kantoor is gevestigd aan de Schepersmaat 2 in Assen. De gasopslaginstallatie ligt aan de Westerstukkenweg 2 te Langelo. De NAM laat pendelbusjes tussen de twee locaties rijden voor wie niet met eigen auto komt.

Aankondigingsposter Open Dag» Routekaart naar de locaties in Assen en Langelo»