Ingezonden persbericht


Flitsend en levensecht praktijkonderwijs voor Florijnstudenten

Moving catwalk met lakeien tijdens modeshow in De Barones

Breda, 5 oktober 2005 - Zaterdag 8 oktober a.s. wordt een bijzondere dag voor tientallen studenten van het Florijn College en Baronie College in Breda. Zij zorgen deze dag voor modespektakel en entertainment voor jong en oud in Winkelcentrum De Barones in het centrum van Breda. Spektakelstuk wordt de 'moving catwalk', waarbij de mannequins hun kleding showen al lopend door het publiek heen.

Tot dusverre organiseerden de studenten van de afdeling Retail Management van het Florijn College elk jaar omstreeks maart een modeshow. In samenwerking met modezaken in Breda en Oosterhout showden ze in de omgetoverde aula van het gebouw aan de Wilhelminasingel de nieuwe voorjaarscollecties van bekende merkkleding. Elk jaar waren diverse bruiden het hoogtepunt van de show.

De laatste, meest spectaculaire show was die van 2004, Spettacolo Venezia, waarin schitterende Veneziaanse carnavalskleding mede de entourage en feestelijke sfeer bepaalden.

Mode en entertainment

Dit jaar is gekozen voor samenwerking met Winkelcentrum De Barones in hartje Breda.

De studenten van de afdeling Handel van het Florijn gaan, onder de enthousiaste leiding van hun docenten, een flitsende modeshow van de nieuwe herfst- & wintercollecties presenteren. Daarnaast verzorgen studenten van het Baronie College, afdeling recreatie, op diverse plaatsen in het overdekte winkelcentrum theater en/of entertainment.

Intens genieten in de suite van de Barones

Op de Baronesdag doen bijna 40 (mode)winkels uit de Barones met de studenten mee. Daarbij weten de Florijners zich ondersteund door nog een tweetal bedrijvenrelaties: Antiekhandel De Pagter uit Middelburg en evenementenbedrijf Arjan van Dijk. Zij hebben hun medewerking toegezegd bij de aankleding en de stijlvolle, bijna sprookjesachtige sfeer, waarvoor de Florijners straks ook verantwoordelijk zijn. Het wordt "Intens genieten in de suite van de Barones", hét thema van deze 'koopzaterdag'. Het publiek zal bijvoorbeeld worden verwelkomd door levensechte lakeien en ook voor de kinderen valt er wat te beleven. Door steeds tussen het winkelend publiek een rode loper uit te rollen, wordt op diverse plaatsen tegelijk de kleding geshowd, als het ware dwars door het publiek heen.

Studenten werken samen

NHTV-studenten Media en Entertainment verzorgen die dag met behulp van een aantal TV-camera's de live-opnamen, die worden geprojecteerd op vier plaatsen in het winkelcentrum.

De Florijn-studenten zijn inmiddels volop in "training". De choreograaf Jac. Van den Elshout uit Bergen op Zoom én de eigen Handel-docenten staan garant voor hun begeleiding. Onder de studenten bleek de belangstelling voor deelname groot: zelfs oud-leerlingen kwamen nieuwsgierig informeren.

Het Florijn College maakt werk van opleiden. Zó wordt ook het leren in en met de praktijk in de Barones-praktijk-op-locatie letterlijk en figuurlijk vormgegeven!

Dankzij de synergie met het Bredase bedrijfsleven kunnen de Florijn-studenten hun kwaliteiten verder ontwikkelen en laten zien wat ze kunnen aan alle Baronesbezoekers én aan de deelnemende winkeliers en ondernemers in De Barones.


---

Noot voor de redactie,