Ingezonden persbericht


Renger van der Zande maakt kans op vierde plaats in eindklassement Formule Renault 2.0

PERSBERICHT
ZET RENGER DE KROON OP ZIJN SUPERSNELLE CARRIÈRE ALS FORMULE RENAULT COUREUR??

Nijmegen, 04 oktober 2005 - Met de laatste Formule Renault 2.0 races in de komende twee weken voor de boeg in zowel het Duits als het Nederlands Kampioenschap zit Renger van der Zande in een zeer spannend stadium van zijn nog prille autosportcarrière! Renger, het talent van Van Amersfoort Racing, die vorig jaar overstapte van de karting naar de formule wagens, ontwikkelde zich in 2005 in recordtempo tot een complete en succesvolle autocoureur. Hij deed meteen vanaf de eerste races mee voor de punten in beide kampioenschappen. Komend weekend (08 en 09 oktober) worden de prijzen in alweer de achtste en laatste ronde van het Duits Kampioenschap definitief verdeeld. Hoewel hij races miste, maakt Renger op het circuit van Oschersleben nog steeds kans op de vierde plaats in het eindklassement.

De 19-jarige rijder, die over minder dan twee weken tijdens de Finale Races op Zandvoort definitief het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap kan binnenhalen, zal komende woensdag met veel vertrouwen afreizen naar het circuit dat gelegen is vlakbij de Duitse plaats Magdeburg. Precies een half jaar geleden begon hier zijn Duitse avontuur en maakte Renger op deze baan zijn internationale racedebuut. En niet zonder succes want hij scoorde bij deze eerste kennismaking een veelbelovende vijfde plaats en gaf meteen een visitekaartje aan de overige 25 deelnemers af. Terwijl de opmars van Renger nog even haperde op Hockenheim pakte hij op het circuit van de Sachsenring de draad weer op en won prompt de dubbel. 'De vliegende Hollander' won beide manches op het snelle en heuvelachtige circuit in Duitsland en maakte een reuze sprong in het Duits kampioenschap. Renger zat in een snelle ontwikkeling want een week daarvoor wist hij al op superieure wijze de vijftiende en laatste editie van de Marlboro Masters op zijn naam te schrijven.

In de Duitse race op het circuit van Assen toonde Renger opnieuw veerkracht. Na een voor hem teleurstellende negende positie in de eerste manche pakte hij ondanks dat hij van achteren werd geraakt, een vierde stek wat hem op de vierde plaats deed belanden in het kampioenschap. Na een korte zomerstop boekte Renger op de Nürburgring alweer zijn derde overwinning in het Duits kampioenschap dit seizoen. De Q-dancer maakt zijn faam als toptalent meer dan waar en versloeg zijn naaste concurrenten in het kampioenschap, Raikhlin en Saarinen in een rechtstreeks duel. Ook het Portugese Red Bull talent Filipe Albuquerque liet onze Go Fast coureur ruim achter zich. Een dag later kwam Renger na zijn teamgenoot Bruins als tweede over de meet en zette met de bijbehorende 54 punten een geweldige stap richting van de derde plaats. Door zijn succes stond de Nederlander in de eerste week van augustus voor een luxe keuze: deelnemen aan twee races om het Duits kampioenschap of zich toch concentreren op het Nederlands Kampioenschap in Assen. Renger koos voor het laatste en dat bracht hem bepaald geen windeieren. Renger was heer en meester op het kletsnatte 3,881 kilometer lange circuit en nam door een tweede plaats en een overwinning resoluut de leiding in het NK. Nadat hij op de Eurospeedway van de Lausitzring te kampen had met een motor "blow up" staat Renger momenteel op de vijfde plaats in het Duits kampioenschap met 181 punten. Hij kan de Duitser Bruno Rudolf Fechner in de komende twee races nog passeren in het klassement.

Niet alleen Renger maar ook zijn teambaas Frits van Amersfoort is een meer dan gerespecteerde verschijning op de Duitse circuits. Frits, die inmiddels meer dan dertig jaar een toonaangevende teambaas is, kende vele successen in diverse formule klassen. Dit jaar kan Van Amersfoort na zijn successen met Jos Verstappen, Tom Coronel en Christijan Albers, Renger van der Zande, zijn jongste pupil van de nieuwe lichting autosporttalenten, zeker daaraan toevoegen. Van Renger's generatiegenoten, is deze HEAO-student momenteel het talent met de meeste overwinningen in de formule wagens in Nederland en Duitsland. Zo stond de Nijmegenaar maar liefst vijf keer op pole, had 11 podiums, waarvan 5 overwinningen, maar liet daarnaast nog vele snelste raceronden noteren. Al met al breken er de komende weken mooie maar spannende tijden aan voor het jonge talent, dat in Oschersleben zijn zinnen heeft gezet 'op de dubbel' en op de vierde plaats in het kampioenschap!

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. FOTO verzorgd door Bas Kaligis (www.kartxpress.nl). Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u tevens terecht op de officiële website www.rengervanderzande.com of neem contact op met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com