Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 5 oktober 2005

Toeristisch ambassadeurs promoten de stad

De gemeente wil graag beter bekend maken wat de stad toeristen te bieden heeft. Samen met de Stichting Waterlijn en 't Gilde Amersfoort neemt zij een bijzonder initiatief om de inwoners daarbij te betrekken: een gratis cursus die inwoners opleidt tot Toeristisch Ambassadeur van Amersfoort. Het ambassadeurschap geeft de ambassadeur gratis toegang tot een aantal attracties in de stad, mits hij twee betalende bezoekers meebrengt. Zaterdag 8 oktober 'studeren' de eerste Toeristisch Ambassadeurs 'af'. Zij ontvangen uit handen van wethouder Paul Strengers van Toerisme hun ambassadeurspas.

De cursus

Ruim 40 cursisten meldden zich de afgelopen drie maanden bij de gemeente. Zij volgen op vrijdagavond 7 en zaterdagmorgen 8 oktober een gratis korte cursus waarin zij nader kennismaken met het cultuurhistorisch aanbod van de stad. Op vrijdagavond volgen zij een 'theorie'-programma met presentaties. Op zaterdagmorgen gaat de groep op excursie door de stad: een tocht met de Waterlijn en een rondleiding met een gids van 't Gilde. Het bijwonen van de gehele cursus maakt de deelnemer tot Toeristisch Ambassadeur van Amersfoort. Van de ambassadeurs wordt verwacht dat zij voldoende basiskennis bezitten om anderen enthousiast te wijzen op de aantrekkelijkheden van Amersfoort en bezoekers te begeleiden naar de historische attracties. De gidsen daar zullen het bezoek specifiek informeren, vanuit hun jarenlange ervaring en opgebouwde deskundigheid.

Het toeristisch ambassadeurschap

Na het volgen van de cursus ontvangen de deelnemers een ambassadeurspas. Deze pas is geldig tot en met 31 december 2007. Op vertoon van deze pas krijgen de Toeristisch Ambassadeurs, wanneer zij twee betalende bezoekers meebrengen zelf gratis toegang tot museum Flehite, een tocht met de Waterlijn of een reguliere rondleiding door 't Gilde.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO). Telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

U bent van harte welkom de feestelijke uitreiking van de pasjes bij te wonen. Plaats: Stadscafé, Stadhuisplein 7
Tijd: 13.15 uur


---- --