Gemeente Amsterdam

Wereldse Etalagewedstrijd in de Indische Buurt

5 oktober 2005
---


Stadsdeel Zeeburg houdt samen met STEW, Seinpost en Thijs|Expo de Wereldse Etalagewedstrijd in de Indische Buurt. Zaterdag 8 oktober begint de wedstrijdweek en de winnaars worden zaterdag 15 oktober bekend gemaakt.

Javastraat 23 winkeliers gaan de uitdaging aan om hun etalage te laten stralen. Er worden verschillende prijzen uitgereikt. Zo kan de winnaar een bedrag van EUR 1000 winnen om te investeren in de winkel, een cursus van STEW volgen of een paginagrote advertentie in het Stadsblad winnen.

Het publiek heeft ook een stem

Vanaf zaterdag 8 oktober kan het winkelend publiek de etalages, uitstallingen en winkelruiten bekijken en een stem uitbrengen op de mooiste en beste etalage.

Supermarkt C1000 stelt drie boodschappenpakketten beschikbaar die door het winkelend publiek gewonnen kunnen worden door te stemmen op één van de deelnemers.

Hoe schoon en netjes

Tijdens de week van de wedstrijd zullen er juryleden door de Javastraat en de Sumatrastraat lopen om de etalages, uitstallingen en winkelruiten op een aantal criteria te beoordelen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe schoon en netjes de winkel is en hoe de winkel zich manifesteert in de Javastraat. Past de inrichting bij de winkel en de producten die worden aangeboden en hoe aantrekkelijk is de etalage voor het publiek?

Stembiljetten zijn in de deelnemende winkels te verkrijgen en worden op de beide zaterdagen uitgedeeld door een promotieteam.