Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 oktober 2005


Doetinchem- diefstal fiets

Ze had even vergeten haar fiets op slot te doen en enkele minuten later bleek haar vier weken oude fiets gestolen te zijn. Een 15-jarig Doetinchems meisje deed aangifte van de diefstal van haar zwarte oma-fiets. De diefstal vond vrijdagmiddag rond 13.00 uur aan de Raadhuisstraat plaats.


Lichtenvoorde - losgebroken stier

De politie heeft vrijdagochtend in verband met de verkeersveiligheid een 600 kg zware stier moeten neerschieten. Het dier was rond 11.00 uur bij een slachterij aan de Vragenderweg ontsnapt. Op het terrein beschadigde het dier twee auto's en ging er vandoor. Aan de Vosdijk in Aalten zag een agent kans de vlucht van het dier te beëindigen.


Groenlo / Neede - portemonnee gestolen tijdens winkelen

Een 35-jarige Groenlose is vrijdagochtend de dupe geworden van diefstal Zij was aan het winkel in een supermarkt en had haar tas aan het winkelwagentje gehangen. Toen ze wilde afrekenen bleek de portemonnee met onder meer geld, pasjes en haar rijbewijs te zijn gestolen.
Ook in Neede werd vrijdagochtend een vrouw op dezelfde wijze gedupeerd. Ook deze 27- jarige inwoonster uit Neede had haar tas aan het boodschappenwagentje hangen. Zij was in een supermarkt aan de Zwaluwstraat en ging even een vergeten boodschap halen en liet haar karretje onbewaakt achter. Later op de dag meldde zich nog een slachtoffer; zij moet nog aangifte doen. Ook zij was in dezelfde supermarkt de dupe geworden.


Doetinchem - bromfietser rijdt door na aanrijding

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 16-jarige bromfietser uit Zelhem. De jongeman haalde vrijdagmiddag rond 15.30 op de Zelhemseweg een groep huiswaarts kerende meisjes in. Tijdens het passeren raakte hij één van de meisjes, een 12-jarige Zelhemse, die hierdoor kwam te vallen. De jongeman reed verder en werd later op de middag door de politie opgespoord. Het meisje was per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en moest een nacht ter observatie blijven.


Doetinchem- bromfietsbestuurder ingesloten

Niet omdat hij geen bromfietscertificaat had en gen helm droeg belandde een 33-jarige Doetinchemmer vrijdagmiddag in een ceel. Nee, hij bleek nog ruim 800 euro aan boetes te moeten betalen. Dit bleek toen agenten de man en een 22-jarige plaatsgenote op de bromfiets troffen op de Terborgseweg. Beiden droegen geen helm, reden voor een controle.
De vrouw moest nog zo'n 100 euro aan boetes betalen; de man het achtvoudige. Zij kon het geld betalen eb mocht met een boete op zak ( niet dragen helm) het politiebureau verlaten; de man kon geen betaling regelen en werd ingesloten.

Doetinchem - vernieling wandbord

De politie heeft drie Doetinchemse knapen opgespoord die vrijdagavond bij een school aan de Van Gorkomhof een wandbord hadden vernield. Het bord is door schoolkinderen gemaakt en de jongelui hadden er stoeptegels tegenaan gegooid, waardoor er gaten in kwamen. De jongelui worden verwezen naar een preventieproject voor een passende matregel.

Gelselaar - nachtvissers bekeurd.
Drie mannen uit Winterdwijk (33, 40 en 41 jaar) zijn vrijdagavond laat bekeurd omdat zij aan de Berkel zaten te vissen. Aangezien het nachtvissen daar verboden is moesten zij hun hengels inhalen en gingen ze met een bekeuring huiswaarts.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --