Ingezonden persbericht

Uurrecordpoging van Maas van Beek

1 uur staandtrappen voor het goede doel

ALKMAAR, 20050901 -- Zaterdag 8 oktober in het Sportpaleis te Alkmaar


De 50-jarige Maas van Beek wil op 8 oktober a.s. om 12.00 uur op de wielerbaan van Alkmaar een wereld-uurrecord vestigen. Een uur lang staand trappen, dus zonder zadel met als richttijd het uur record van de legendarische Italiaan Fausto Coppi van een afstand van 45.871 km.; dit betekent een revolutie in de wielersport.
Maas is super gemotiveerd en wil tijdens de recordpoging geld bijeen fietsen voor een goed doel, te weten: Polar van de Donck stichting. Deze stichting helpt kinderen in Afrika die door Aids getroffen zijn. Zelf heeft Maas in de periode 1985 -87 melanoom kanker gehad. Door keihard te knokken heeft hij die ziekte overwonnen.
Maas wil de wereld laten zien dat hij door staand te fietsen meer kracht op de pedalen kan ontwikkelen en daardoor harder kan fietsen dan wanneer je statisch zit. Hij doet dit door een enorm zwaar verzet van maar liefs 68 tanden voor en 11 tanden achter en met cranks van 200 mm lang.
Maas is volop in training om met name aan de nieuwe houding te wennen. In tegenstelling tot de traditionele fiets krijg je in de bochten tegendruk en is het noodzakelijk om je polsen, armen schouders extra te trainen; aldus Maas
De baanfiets is opgebouwd met gewone gespaakte wielen conform de UCI reglementen en waarop Coppi ook het wereld-uurreord in Milaan heeft gereden.
Tijdens de trainingen haal ik thans een gemiddelde snelheid van 43-46 km / per uur het zou top zijn als ik op mijn leeftijd het record van Coppi maar enigszins kan benaderen, aldus de ondernemer van de Buffalo trapskelters voor kinderen.




Maas van Beek