Ingezonden persbericht

Niet Netjes tentoonstelling & expositie Michel Siebes

8 oktober t/m 31 oktober 2005

Veel kunstenaars maken - naast werk voor het grote publiek - erotische kunstwerken die zelden op exposities te zien. Onder de titel 'Niet Netjes' vindt sinds 1999 jaarlijks een tentoonstelling van erotische beeldende kunst plaats.

In 2005 is de Niet-Netjes tentoonstelling groter dan ooit: 19 kunstenaars exposeren zowel in Galerie Roxen Art als in Galerie Amadeus Art.

'Niet Netjes' confronteert het publiek met de erotische uitstapjes van kunstenaars die over het algemeen, uitzonderingen daar gelaten, nette mensen zijn. Veel kunstenaars maken buiten hun normale oeuvre, erotisch werk. Veelal is het een inspiratiebron voor de kunstenaar, maar het zijn kunstwerken die zelden in het openbaar getoond worden.

Deelnemende kunstenaars

Peter Bastiaanssen, Yvonne Beelen, Berry, Justus Donker, Casper Faassen, Jackie Habets, Willem van Hest, Jacob Kanbier, Frits Kloppers, Peter Lindauer, Trudie Maasman, Martin Moesman, SAGE (Saskia van Herwijnen en Gerrit van Schuppen), Willem van Scheijndel, Michel Snoep, Gerard van Soest, Jacques Tange, Henk Vierveijzer en Harr Wiegman.

Opening zaterdag 8 oktober a.s. om 12.00 uur in Galerie Amadeus Art & Galerie Roxen Art.

Tevens is in Galerie Amadeus Art (naast de Niet Netjes-expositie) tot eind oktober tegelijkertijd een schilderijenexpositie te zien van kunstenaar Michel Siebes.

Michel Siebes (Dordrecht, 1962) schildert en tekent olieverf en verschillende soorten oliekrijt en -pastels zodanig dat onderliggende lagen doorschijnen, waardoor een transparante structuur ontstaat. Siebes schildert vrijwel uitsluitend vrouwelijk naakt en altijd naar 'levend model' en gebruikt warme en opvallende kleuren. Voor hem is het naaktmodel uiteindelijk een middel om een gevoel of stemming weer te geven.

Beide tentoonstellingen zijn t/m 31 oktober a.s. geopend van maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Galerie Roxen Art Galerie Amadeus Art

Amersfoortsestraat 15A Prinses Julianaplein 66&67

3969 AD Soesterberg 3817 CS Amersfoort

Tel: 06-54632877 Tel: 033-4617164

www.roxenart.com www.amadeusart.nl